Diyalog Gazetesi

Şimdi de DNA şartı

KIBRIS

Sağlık Bakanı Gülle, YDÜ’nün yapacağı organ nakli konusunda Interpol’den yardım istediğini doğruladı

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’nde yapılması öngörülen organ nakli konusunda, Interpol’den yardım istediğini doğruladı. Gulle “İnsan, Hücre, Doku ve Organ Nakli ile İlgili Kuralları Düzenleyen Yasa’ya göre organ nakli yapılabilecek kişi veya kişilerin akrabalık ilişkisinin olması gerekir” diyerek, YDÜ tarafından sunulan belgeler çerçevesinde Interpol’den araştırma talep edildiğini söyledi.
Diyalog’a yaptığı açıklamada, YDÜ Hastanesi’nde nakil yapılması düşünülen kişilerin akrabalık bağı olduğu iddiasının yanı sıra ‘olmadığı iddiasına’ değinen Bakan Gulle, “konuyla ilgili KKTC polisinden araştırma istedik, onlar da bu kişilerin akrabalık ilişkileri olduğuna dair bazı belgeleri gördüklerini söylediler. Fakat biz bakanlık olarak bazı kriterleri alıp Türkiye’ye göndererek DNA testi yaptırmak istiyoruz” dedi.

“Sonuç henüz gelmedi”
Gulle şöyle dedi:
“Zaten akrabalık ilişkisi varsa sıkıntı değil. Bize Tabipler Birliği’nin bir ihbarı üzerine yaşananlar bu noktaya gelmiştir. Bakanlık olarak Tabipler Birliği’nden gelen ihbarları elbette değerlendireceğiz. Interpol’den araştırma talep ettiğimiz doğrudur. Başsavcılık yoluyla bu araştırmayı talep ettik ama henüz bize araştırma neticesi hakkında bir yanıt gelmiş değil. Yani araştırma tamamlanmadı.”
Sağlık Bakanı Ahmet Gulle, “İnsan, Hücre, Doku ve Organ Nakli İle İlgili Kuralları 
Düzenleyen Yasasına karşı olmadıklarını, fakat bu yasanın uygulanışı ve etik değerlerin de gözetilmesine önem verdiklerini kaydetti. 

Polisin raporu savcılıkta
Bu arada Diyalog’a bilgi veren bir kaynak, KKTC polisi tarafından yapılan araştırmada, YDÜ hastanesi tarafından sunulan belgelerin doğruluğunun tespit edildiğini ve herhangi bir suç unsuru teşkil edilemediğini söyledi.
Aynı kaynak, polis tarafından hazırlanan raporun savcılığa gönderildiğini, buna karşın Sağlık Bakanlığı’nın gerçekleri açıklamadığını söyledi.

Yorumlar (5)

Tzone 3 Yıl Önce

Malta'nın AB'ye girdikten sonra da bir hayli zenginleşip güzelleștiği gerçeği var. KKTC veya Türkiye Avrupa Birliği'nde olsaydı acaba ne denli değişirdi işler..? Bulgaristan ve Romanya ne halde (bizim klasman) acaba 2007'den bu yana..?

Sarp Ege 3 Yıl Önce

Kıbrıs'ın kuzey kesiminde vergi toplamak yok. Yeterli üretim yok , aksine lüzumsuz tüketim ve israf var. En önemlisi iş disiplini yok. Beğensekte beğenmesek karşı tarafta bir iş disiplini var. İlaveten ağlamasınıda iyi biliyorlar. AB' den hibe ve kredi almaları normal. Esasında Adanın kreması en iyi yerleri elimizde ama...

Yıldız 3 Yıl Önce

1-a sınıfından arda başkanlık sistemini anlattı.

Rum Tarafakis 3 Yıl Önce

Rum tarafında yaşayan öz be öz bir türk evladı olarak başkanlık sisteminden memnun değiliz. Başkan tüm medyayı, yargıyı, özerk olması gereken kurumları kendine bağladı. Ekonomik kriz eksik olmuyor, dış ülkelerden kredi almak için atmadığımız takla kalmadı.

Hasan Nuri 3 Yıl Önce

Batırdığımiz güzelim Ülkemizde neyimiz temiz kaldı ki , Ülkemizde maalesef ne temiz Siyasetimiz ve ne de temiz çevremiz kaldı Sayın KA,KTC turizm Bakanımız Girne’yi bırakıp Mağusa Lagunaya gelse de Ülkemiz Turizm sezonunu açsa !!!

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.