Diyalog Gazetesi

Siber, Eroğlu’na başarı diledi

KIBRIS

Meclis Başkanı Sibel Siber, “Ortak Metin”le birlikte müzakerelerin yeniden başlaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na çözüm sürecinde destek olma ve çalışmalarda başarı dileğinde bulundu.

Sibel, destek ve başarı dileğini, bugün, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na gönderdiği bir mektupla iletti.

Melis Başkanı Sibel Siber’in Cumhurbaşkanı Eroğlu’na gönderdiği mektup şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanı. Uzun yıllardır devam etmekte olan Kıbrıs sorununa adil, eşitliğe dayalı ve kalıcı bir çözüm bulunması yönünde imza koyduğunuz “Ortak Metin” ile birlikte müzakerelerin yeniden başlaması tüm halkımızda büyük bir heyecan ve umut yaratmıştır.

Kıbrıs Türk halkının yıllarca ambargo ve izolasyonlar altındaki mağduriyetinin son bulmasını arzularken, çözüm sürecine kazandırdığınız ivmeye ve yapacağınız müzakere sürecine olan desteğimle çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımla.”

 

Gaziantepliler de destek belirtti

Öte yandan, KKTC Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği, yeniden başlayan Kıbrıs müzakerelerinde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve ekibine sonsuz güven duyduğunu bildirdi.

Denek Başkanı Mesut Ayar dün yaptığı yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Derviş Eroğlu ve ekibine sonsuz güvenimizi kamuoyuyla paylaşır, görüşmelerde başarılar diler ve KKTC Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği olarak tam desteğimizi bildiririz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Kıbrıs Sahne Tasarımcıları, Mimarları ve Teknisyenleri Merkezi (CYSTAT), iki liderin Ortak Metni imzalayarak Kıbrıs sorunun çözmeye yönelik yeniden başlattığı görüşme sürecine tam destek verdiğini açıkladı.

Uluslararası Sahne Tasarımcıları, Mimarları ve Teknisyenleri (OISTAT) üyesi CYSTAT’tan yapılan açıklamada, “iki toplumun da kabul edebileceği eşitlik, kalıcı ve birleştirici olmaya dayalı bir çözümü ulaşılması dileğini yeniler ve liderlere görüşmelerde başarılar diler” denildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.