Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, Güney Kıbrıs’ta örgütlü Kıbrıs İşçi Federasyonu’nun (PEO) kadın üyelerinden oluşan bir heyeti ağırladı.
Dev-İş Kadın Bürosu tarafından Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Dev-İş Merkezi’nde düzenlenen resepsiyonda PEO ve Dev-İş’in bazı kadın üye ve sendika yetkilileri bir araya geldi.
Dev-İş Kadın Bürosu Başkanı Sevgül Uludağ, etkinliğin başında yaptığı konuşmada, PEO Kadın Bürosuyla senelerdir ortak faaliyetler düzenlediklerini belirtti. Uludağ, Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 7 Mart’ta Limasol Hastanesi’nde çalışan PEO üyelerini ziyaret ettiklerini belirtti.
Uludağ, “Onlara karanfiller verdik, barış dileğimizi dile getirdik” dedi.
Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis de, adada bir çözüme ulaşmak için her iki sendikanın kadın örgütlerine önemli görevler düştüğünü vurguladı.
Kıbrıs müzakerelerinde girilen yeni sürece işaret eden Seyis, “Bu süreçte Dev-İş ve PEO başta omak üzere bütün kadın örgütlerimize büyük görevler düşmektedir. Bu süreçte Dev-İş ve PEO’nun yeniden yakınlaşma ve barışa katkı etkinlikleri gerçekleşecek. Savaşların acısını en iyi bilen siz kadınlarsınız. Barışın da nasıl dokunacağını nasıl kurulacağını en iyi siz bilirsiniz diye düşünüyorum” dedi.
PEO Merkez Örgütlenme Sekreteri Hristos Tombazos ise, elde edilen tüm hakların mücadele verilerek kazanıldığını, bu nedenle mücadeleyi devam ettirmenin yükümlülükleri olduğunu ifade etti.
Ekonomik krizin bedelini kadınların daha ağır ödediğini ifaden Tombazos, ekonomik kriz nedeniyle kadınlara yönelik ayrımcılığın katlanarak büyüdüğünü dile getirdi.
Tombazos, adada ortak gelecek, barış ve refah içerisinde bir ülke uğruna birlikte mücadele vermeleri gerektiğini belirtti.
PEO Kadın Bürosu Başkanı Marina Kuku ise adada barış ve kadın eşitliği için Kıbrıslı Türk kadınlarla ortak mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti.
Kuku, “Adada barış ve cinsiyet eşitliği tahsis edilinceye kadar mücadeleye devam etmeliyiz. Başarıncaya kadar Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum kadınlar birlikte mücadele etmelidir” dedi.