Diyalog Gazetesi

Özel komite kurdular

KIBRIS

Su projesinin ilerlemesi ve deniz altından boruların döşenmeye başlaması Rum hükümetini endişelendirdi

Asrın Projesi’nde yaşanan gelişmeler ve deniz altından su borularının döşenmeye başlaması Rum Yönetimini rahatsız etti. Rum basınına göre, Anamur suyunun yaratacağı olumsuzlukları göğüslemek amacıyla, proje üretmek üzere bir komite oluşturuldu. Komitede 3 Rum bakan görev aldı.
Alitihia gazetesi haberi, “Türkiye’den Gelecek Su Baş Ağrısı oldu” başlıklı haberinde 3 bakanın yanı sıra“Kıbrıs Üniversitesi’nin” de aynı konuda çalışma yapmak üzere görevlendirildiğini anımsattı. Rum hükümetinde hüküm süren endişenin politik ve ekonomik olmak üzere iki eksene dayandığını belirten gazete, oluşturulan komitede Dışişleri Bakanı ile Tarım Bakanı’nın da yer aldığına dikkat çekti. 
Gazete; politik açıdan bakıldığında, suyun gelmesiyle birlikte, KKTC’deki toprak değerinin kat ve kat artacağını savundu. Kıbrıs sorununun olası çözümünde, Türklerin toprakların iadesi için daha fazla tazminat isteyeceklerini savunan gazete, Rum İstihbarat Teşkilatı KİP’in, bu hususta, geçtiğimiz Şubat ayında meclise bir rapor sunduğunu bildirdi.
Rum Yönetimi’nin bir diğer büyük baş ağrısının ise tarım ve hayvancılıkla alakalı olduğunu kaydeden gazete, yetkili bir Rum kaynağın,” Türkiye suyu Kıbrıslı Türklere bedava veya düşük fiyatla verirse, tarım ve hayvancılıkta kalkınacaklar ve Rum kesimi onlarla rekabet edemeyecek” dediğini aktadrı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.