Diyalog Gazetesi

Özel ekip gelecek

KIBRIS

Teknecik’teki arızaların giderilmesi için yasa gücünde kararname çıkarıldı

Bakanlar Kurulu, Teknecik Elektrik Santrali’ndeki arızaların giderilmesi için ihtiyaç duyulan ekipmanın ülkeye hızla tedariki amacıyla, İhale Yasası’ndaki kuralların uygulanmaması için yasa gücünde kararname hazırlarken, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, bir ekibin Ada’ya gelerek kullanımda olmayan üniteyi aktif hale getireceğini açıkladı.
Bakanlar Kurulu, Teknecik Elektrik Santrali’ndeki arızaların giderilmesi için ihtiyaç duyulan ekipmanın ülkeye hızla tedariki amacıyla, İhale Yasası’ndaki kuralların uygulanmaması için yasa gücünde kararname çıkardı. Kararname, Teknecik Elektrik Santrali'nde meydana gelen arızaların giderilebilmesi için, mevcut ihale süreçlerinin uzun sürmesi nedeniyle yapılacak alımların Kamu İhale Yasası kurallarından muafiyet sağlamasını sağlıyor.
"Teknecik Elektrik Santrali’nde Meydana Gelen Arızaların Giderilmesi Amacıyla Acil İhtiyaç Duyulan ve Duyulabilecek Ekipmanların Tedarikinin Sağlanması İçin Kamu İhale Yasası Kurallarının Uygulanmaması Hakkında Yasa Gücünde Kararname", Bakanlar Kurulu’nda onaylanarak, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kararname, Cumhuriyet Meclisi’ne de sunulacak.

Yetki Kıb-Tek’te
Kararname, Teknecik Elektrik Santrali'nde meydana gelen arızaların giderilebilmesi için, mevcut ihale süreçlerinin uzun sürmesi nedeniyle yapılacak alımların Kamu İhale Yasası kurallarından muafiyet sağlamasını sağlıyor.
Kararnameyle, alımların doğrudan alım olarak yapması için Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kuruluna yetki verildi.
Resmi Gazete’nin önceki günkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren kararnamenin genel gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:
“Teknecik Elektrik Santralinde meydana gelen arızalar ülkemizin her yerinde büyük sıkıntılara neden olmuştur. Teknecik Elektrik Santrali’nde meydana gelen arızaların giderilebilmesi için, mevcut ihale süreçlerinin uzun sürmesi nedeniyle, ülkede yaşanan elektrik kesintilerinin sona ermesi halkın daha fazla mağduriyet yaşamaması ve elzem hizmetlerin sekteye uğramaması amacıyla, stok eksikliği bulunan ve acil tedarik edilmesi gereken, ayrıca tamir süreci devam ederken ihtiyaç duyulabilecek ekipmanların ivedilikle tedariki gerekmekte olduğundan, Teknecik Elektrik Santralinde Meydana Gelen Arızaların Giderilmesi Amacıyla Acil İhtiyaç Duyulan ve Duyulabilecek Ekipmanların Tedarikinin Sağlanması İçin Kamu İhale Yasası Kurallarının Uygulanmaması Hakkında Yasa Gücünde Kararname hazırlanmıştır.”

Kullanımda olmayan ünite aktif hale getirilecek
Elektrikle ilgili sıkıntıları yakından eden Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, KKTC makamlarıyla birlikte çözüm seçenekleri üzerinde çalışıldığını açıkladı. 
Büyükelçilikten yapılan açıklamada, elektrik arzının devamlılığını sağlamak amacıyla Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nden (EUAŞ) bir ekibin Ada’ya gelerek halihazırda kullanımda olmayan “8 nolu ünite”yi aktif hale getirmelerinin öngörüldüğü vurgulandı.
Açıklamada “Böylelikle 25 MW’lık ilave elektrik sisteme dahil edilecek ve yaşanan kesintiler en aza indirilecektir” denildi.
Öte yandan, TPİC’in de akaryakıt temin sürecinin hızlandırıldığı ve yakıtın 20 Ağustos, Salı günü Ada’ya ulaşmasının beklendiği belirtildi. Bu şekilde, daha temiz bir üretim tesis edilerek turizmin en canlı olduğu dönemde ortaya çıkan çevre kirliliği riskinin de azalmış olacağı ifade edildi.
Açıklamada “Kıbrıs Türk kardeşlerimizin her türlü sorununu, kendi sorunumuz bilerek çözüm üretme gayretlerimiz sürecektir” ifadeleri de kullanıldı. 

Yorumlar (11)

Hasan Nuri 1 Ay Önce

ÇAĞ DIŞI TEKNECİK İÇİN ÖZEL EKİP GELECEKMİŞ ! ELEKTRİK KESİNTİLERİ DURACAKMIŞ ! VAYY BENİM MEMLEKETİM !!!

Turkish Power 1 Ay Önce

Muhiplerin önde gideni Türkiye’den hat deriz güneş rüzgar enerjisi deriz istemezük elsen kıçı yalarsın teknecik diye tutturursun her halta bok püsürük muhalefet edersin arkadaş ne boksunuz siz ne emmeye ne gömmeye geliyorsunuz biryerinize ne giriyor bu kadar da kafayı yemissiniz size cranial bot çeksek boş çıkar boş teneke sesi gelir sizin gibi boş beleşlerin işi üzüm yemek değil bağcıyı dövmeye çalışmak tam rezilsiniz

Hasan Nuri 1 Ay Önce

Sayın POWERLESS bey Tekleyen Teknecik’i bir tarafa bırakın ve Varsa 50 TL’ye merdiven dayayan Cebinizdeki £ Sterline Bakın !! Mutlu günler dileğiyle

Turkish Power 1 Ay Önce

İngiliz palikarya picleri yalan dolan sözler muhipler Türkiye ananızı mı sikti orospu çıcukları

Mustafa Arif 1 Ay Önce

Teknecik santrali muhalefetin en büyük sermayesidir. Türkiyeden elektrik gelirse muhalefet çöker biter. Muhalefete sahip çıkalım

Doğru Söz 1 Ay Önce

Orospu çocuğu sensin. Ama sana insan değil , iyi bildigin siyah sik da değil. Kopek siki da fazla RTE saksocusu.

Doğru Söz 1 Ay Önce

RTE her seçime müdahale eder. Şerefsizler ses çıkarmaz. Elektrikte RTE ye bağımlı olursak, bundan sonra ülkede seçim yapmaya da gerek kalmaz. Özgürlük de kalmaz. Demokrasinin D ' si de.

Doğru Söz 1 Ay Önce

Tayip Erdogan Putin'e dostum diyorduuuu. Rusya elektriği çok daha ucuza mal ediyor. Ama bir tek gün bile, RTE (bile) elektrik santrallerini kapatalım Rusya'dan alalım demedi. Elektrik dışında her şeyi alır. Tarımda da. Tarımı bitirme pahasına. Ama elektrik almaz. Keni bağımlı olmak istemez ama güya evladı KaKaTC yi kendine 100% bağımlı yapmaya çalışır. Burdaki zombiler, uyurgezerler, farkindalıksiz mahlûklar,haramiler ve saksocular tutturmuş elektrik Turkiyeden gelsin! Buraz akıl be. Demokrasiye sahip çikmazsaniz, yarraği yiyeceksiniz.

Doğru Söz 1 Ay Önce

"Diyorduuuuuu" dedim. Çünkü o da eskide kaldı. Tayip bu. Fırıldak. Balık burcu. Bir gün dost dediğine bir başka gün şerefsiz, alçak diyen tip. Örnekler mi, Salman, Putin, Macron, Trump, FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ- donra FETÖ old, Merkel, Bahçeli, Sisi, ESAD-Esed, Denktaş, BAE, ... ve daha niceleri...

Doğru Söz 1 Ay Önce

Meydan saksoculara ve biatcılara kalır ve sonrasında Demokrasi ve siyasal yaşam biter. Bu mutlaktır.

Doğru Söz 1 Ay Önce

Yürkiye'de 400 civarında termik santral var. Niye 4 milyara burada Kulliye yapan RTE burda santral yapmaz. Ne yani Turkiye' de sanral kurup buraya deniz aşırı taşımak, buraya santral kurmaktan ne avantajli okur? RTE bu halkı karakozün perdesi yapmak istiyor. Uyan. Uyan. Uyan.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.