Diyalog Gazetesi

‘Öncelik halk sağlığı değil’

KIBRIS

Sendikal Platform, çeşitli gerekçelerle hükümeti protesto eylemi düzenledi

Sendikal Platform, UBP-DP-YDP Hükümetinin özel sektöre katkı yapmak için, çalışanların ve emeklilerin maaşlarına 3 ay süreyle yansıtmayarak ertelediğini duyurduğu hayat pahalılığı ödeneği ile pandemi sürecinde iş yükü artan belediyelere ek katkı yapmamasını ve pandemideki diğer bazı uygulamalarını protesto etti.
Sendikal Platform adına KTAMS Başkanı Güven Bengihan tarafından okunan açıklamada, ülkede ilk Coronavirüs vakası görülmesinin üzerinden neredeyse bir yıl geçmiş olmasına rağmen, Hükümetin öngörüsüzlüğü ve plansızlığı nedeniyle kararların alınmasında ve uygulanmasında çelişkiler ortaya çıktığı savunularak, halkın hükümete karşı güvensizlik yaşadığı öne sürüldü.
Pandemi Hastanesi’nin hala hizmete açılmamasının eleştirildiği açıklamada, “Aşılama gibi çok önemli bir konuda dahi planlama yapılmaması nasıl izah edilebilir? 80 yaş üzeri yaşlılarımızı soğuk kış günlerinde hastanelere çağrılıp ‘aşı yok’ diyerek geri göndermek hangi mantığa, hangi vicdana sığar?” diye soruldu.

“Hükümetin önceliği halkın sağlığı değil”
Salgınla mücadelede yerel yönetimlerin yükümlülüklerinin katlanarak arttığının belirtildiği açıklamada, yerel yönetimlerin katkı paylarının artırılmamasının, hükümetin halkın sağlığına karşı ne kadar duyarsız olduğunun göstergesi olduğu savunuldu.
Açıklamada, “Yerel yönetimlere yapılacak her kuruşluk ek katkı halka hizmet olarak döneceği gerçeğinden hareketle özellikle bu zorlu süreçte çok daha büyük önem arz etmektedir. Fakat görüyoruz ki hükümetin önceliği halkın sağlığı değildir. Zaten geçmiş birkaç aylık süreç bunu çok açık olarak bizlere göstermiştir. Ülkemizde vaka sayıları artarken partisel ve kişisel çıkarları ile uğraşan, Meclis Başkanlığı seçimini dahi yüzüne gözüne bulaştıran bir zihniyetin sorunlara çare üretemeyeceği gün gibi ortadadır” ifadelerine yer verildi.

“Vergilerin tahsil edilmesi için ne yapıldı?”
Partizanca istihdamlara ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a 820 bin TL’lik makam aracı almaya kaynak bulunduğunun iddia edildiği ve eleştirildiği açıklamada, yerel yönetimlere ek katkı için kaynak bulunamamasına tepki gösterildi.
2020 yılında beyan edilip ödenmeyen kurumlar vergisi miktarının 462 milyon TL olduğunun belirtildiği açıklamada, Hükümete ödenmeyen vergilerin tahsil edilmesi için ne yapıldığı soruldu.

“Hükümetin amacı katkı yapmak değil”
Kamu çalışanlarına ve emeklilere hayat pahalılığı ödeneğini ödeyebilmek gerekçesi ile hükümetin harçlara zam yaptığının kaydedildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Hükümet şimdi de özel sektör çalışanlarına katkı yapacağı yalanı ile hayat pahalılığı ödeneğini çalışanların ve emeklilerin maaşlarına yansıtmayarak üç ay ertelemiştir. Oysa Hükümetin amacı özel sektör emekçilerine katkı yapmak değil, işverenin yasal yükümlüğü olan sosyal güvenlik yatırımları için kaynak yaratmaktır. Zaten özel sektör çalışanlarına katkı diye geçmişte ödenen 1500 TL’ler de çalışana değil işverenin cebine girmiştir.
Yani katkı özel sektör çalışanlarına değil işverenlere yapılacaktır. Özel sektörü desteklemek niyetleri olsaydı, öncelikle insanca yaşanabilecek bir asgari ücret belirlerler yapılacak katkıyı da doğrudan çalışanlara yaparlardı.”
Sendikal Platform, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’ya da seslenerek, EL-SEN ile birlikte Kıb-Tek’e sahip çıkacaklarını vurguladı. 

Yorumlar (2)

Turkish power 4 Yıl Önce

Dert tasa isten mesaiden tuyup protesto peşinde koşmak 3 köyün versek kaybetmeden güdüp geri getiremezsiniz ne oldu sendika ağalığı imparatorluğu devlete şantaj yapma devleti teslim alma elden mi gidiyor hadi hadi 14. Maaşı da verelim de evinizde oturun

Turkish power 4 Yıl Önce

Yolun sonu göründü ne kadar hoplasaniz zıplasanız beyhude ağlayın acıkırsınız getti getti devleti şantajla teslim alma sabrını taşırdınız arrtik

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.