Diyalog Gazetesi

Muhatabımız değil

KIBRIS

Başpiskopos Yeorgios’a sert tepki gösteren Erhürman “hadsiz açıklamanın bizim için beş paralık kıymeti yok” dedi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Yeorgios’un Paskalya dolayısıyla yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Erhürman “hadsiz açıklamanın bizim için beş paralık kıymeti yok” dedi.
Konuyla ilgili paylaşım yapan Erhürman şunları belirtti:
"Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Yeorgios Paskalya dolayısıyla yaptığı açıklamada neler söylüyor neler!
Kıbrıs Rum tarafının daha fazla taviz vermesinin mümkün olmamasından, BM'nin Kıbrıs sorunuyla ilgili tutumundan duyduğu rahatsızlığa, "Türkleri kovmaktan", "vatanı kurtarmaya" uzanan bir açıklama!
'Kilise Kıbrıs sorunu konusunda Kıbrıs Türk halkının muhatabı değil.'
Rum Ortodoks Kilisesi'nin Kıbrıs Rum siyasi tarihindeki ve siyasi kültüründeki yerini bilmiyor değiliz elbette. Bu Kilise'nin bu adanın başına ördüğü çorapları da biliyoruz.
Bilinsin ki bu hadsiz açıklamaların bizim için beş paralık kıymeti yok. Kilise Kıbrıs sorunu konusunda Kıbrıs Türk halkının muhatabı değil.
'Başta Hristodulidis olmak üzere Kıbrıslı Rum siyasiler, toplum liderliğinin kimde olduğunu netleştirmek zorunda.'
Ama burada başka bir şey var. Başta Sn. Hristodulidis olmak üzere Kıbrıslı Rum siyasiler, Kıbrıs Rum toplumunun siyasi liderliğinin kimde olduğunu, Kıbrıs sorunu konusunda Kıbrıs Rum halkı adına kimin konuşacağını netleştirmek zorunda.
Bugün rahatta olabilirler. Ama yarın masada Kıbrıs Türk halkının çözüm iradesini bir kez daha karşılarında bulduklarında bu meseleyi nasıl halledeceklerini şimdiden düşünmelerinde yarar var.!"

Yorumlar (6)

Muslihiddin 6 Saat Önce

Size, bize seslenmiyor zaten.. Rum toplumunu askeriyle, fanatikleriyle, silahlarıyla harekete geçirme gayretinde. Haçlı seferi hazırlıkları..

Hasan Nuri 6 Saat Önce

GÜNEYDEKİ PAPAZLARDA KUZEYDEKİ HOCALARDA HAYIR Mİ VAR ?

Doğru Söz 3 Saat Önce

Beş paralık Başpiskopos. Ondan bir adam olmaz. Bir bok da olmaz.

Doğru Söz 2 Saat Önce

Yok. Gerçek Din adamları faşizan konuşmaz, hatta siyaset de yapmaz.

NM 2 Saat Önce

Not to disrespect but the ONLY WAY OUT of this dangerous future is the TWO STATES SOLUTION ! Mr, TUFAN I suggest you to concentrate that.. DOMUZDAN POST RUMLARDAN da DOST OLMAZ.. stick that to your BRAIN please

Hasan Nuri 36 Dakika Önce

Speak to Yourself NM Two state solution will Never happen as long as UN Security Concil declaration of 441- 550 exists ! You can Not be a King or Queen by Yourself ! Mr. Tufan Erhürman is on the Right Path .

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.