Diyalog Gazetesi

Mazereti olamaz

KIBRIS

Atun, hükümetin 8 aylık sürede herhangi bir proje üretmediğini söyledi

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Sunat Atun, ülkenin ekonomik durumunun kötüye gittiğini, bunun da hükümetin bilinçsiz olmasından ve elinde yol haritası bulunmamasından kaynaklandığını ileri sürdü.

“Faizlerin arttığı bir ortamda ülkede yatırım ortamı zarar görür ve fakirleşme başlar” diyen Atun, Türkiye’den gelen kaynağın düzgün şekilde değerlendirilemediğini de savundu.
Atun katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.
Hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti ile sağlıklı iletişim kuramamakla suçlayan Atun, “Eğer sağlıklı iletişim kurmazsanız, muhatap da bulamazsınız. Böyle bir mazeret olmamalı” şeklinde konuştu.
Başbakan’ın “Tünelin ucunda ışık görmedik” açıklamasının “komik” bir açıklama olduğunu iddia eden Atun, “Bulunduğunuz yerde, hangi amaçla bulunduğunuzun farkında olmanız lazım. Biz kendi dönemimizde projeleri hazırladık fakat mevcut hükümet bu projelere dokunmadı. 8 aydır hükümetin herhangi bir proje ürettiğini görmedik, duymadık. Biz 7 senede birçok icraatı projelendirdik” dedi.
Türkiye’de kararlı ve başarılı bir liderin olduğunu söyleyen Atun, “Anavatan Türkiye, dövize karşı mücadele sürecini başlattı ve fiyatları yüzde 10 aşağı indirdi. Ayrıca, yıl sonuna kadar doğal gaz ve elektriğe zam gelmeyeceği açıklandı. Bu projeler, iyi yönetimden kaynaklanmaktadır” dedi. 

Kendi paçasına dolandı
UBP hükümeti döneminde, Erhürman’ın, “Madem dolar her arttığında zam yapacaksınız, siz gidin muhasebeciler gelsin” sözlerini hatırlatan Atun, yapılan zamlardan sonra “Başbakan’ın sözlerinin kendi paçasına dolandığı” değerlendirmesinde bulundu. 
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın geçmişte kendisinin Fiyat İstikrar Fonu (FİF) kullanımını eleştirdiğini ileri süren Atun, Özersay’ı FİF’i erken tüketmekle suçladı.
Atun, hükümetin 8-10 kuruşluk ek vergi koymakla fırsatçılık yaptığını da iddia etti.
Dövizin son günlerde düşüşe geçmesiyle birlikte, fiyatların da düşmesi gerektiğini vurgulayan Atun, “Döviz düştü fiyatların geri gelmesi lazım. Özellikle perakende tüketimde, fiyat istatistikleri hakkında çalışma yapılması lazım” şeklinde konuştu.

Proje sahipsiz kaldı
Atun, bakanlığı döneminde, kabloyla elektrik getirme projesindeki çalışmalarında sona gelindiğini, fakat hükümetten gittikten sonra konunun sahipsiz kaldığını da ileri sürdü.
Başbakan Erhürman’ın muhalefetteyken bu projeye inanılmaz tepkisi olduğunu savunan Atun, CTP’den kabloya karşı görüş olduğunu ileri süren, fakat şu anda gelinen ekonomik noktadan itibaren, CTP’nin anavatana gidip, projenin gelmesini istediğini kaydetti. inde yer alan, can güvenliği açısından tehdit arz ettiği için boşaltılan atıl bina, ileriki günlerde yıkılacak.

Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu konuyla ilgili açıklama yaparak, binayla ilgili hazırlanan raporlar ve yıkım süreciyle ilgili bilgi verdi.
Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanlığı binasının yanında atıl durumda kalan binanın, özellikle olası bir deprem durumunda yakın çevresine tehdit oluşturmaya devam ettiğini vurgulayarak, bu nedenle uygun yöntemlerle yıkılması gerektiğini ifade etti.
Hüdaoğlu, Planlama ve İnşaat Dairesi’nin bu amaçla bir yıkım projesi hazırladığını, Maliye Bakanlığının gerekli kaynağı sağladığını ve Merkezi İhale Komisyonunun ilgili ihaleyi gerçekleştirdiğini, tehlike taşıyan binanın yıkımının önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini açıkladı.
Hüdaoğlu, bina içinde bulunan az sayıda eşya ve malzemenin tümünün Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi tarafından listelenerek, ilgili daireye teslim edildiğini kaydetti.
Hüdaoğlu, “Binanın durumuyla ilgili bilgiler en başından beri hükümetle ve devletin diğer ilgili makamlarıyla bizzat Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı tarafından paylaşılmış; ilgili taraflar süreç hakkında bilgilendirilmiştir” ifadelerini kullandı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.