Diyalog Gazetesi

“Lobicilik çok önemli”

KIBRIS

Diyalog Medya Grubu’nu ziyaret eden Nezaket Emine Atasoy ve beraberindeki heyet, ikinci vatan olarak gördükleri KKTC’ye uygulanan ambargo ve izolasyonu kırmak için çalıştıklarını belirtti

Yatırım ve işbirliği imkanlarını araştırmak üzere KKTC’de temaslarda bulunan, Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Tipobet Başkanı Nezaket Emine Atasoy, beraberinde bir heyetle, Diyalog Medya Grubu’nu ziyare etti. Ziyaretinde Atasoy’a, eski Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlarından Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkan Yardımcısı Şerife Ünverdi ile Konfederasyonlar Topluluğu KKTC Temsilcisi eski milletvekili Afet Özcafer, Türkiye Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Feridun Cevahiroğlu ve diğer görevliler eşlik etti. Genel Başkan Nezaket Emine Atasoy, ziyarette yaptığı konuşmada, Diyalog Gazetesi’ne yayın hayatında başarılar diledi.

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu olarak, tüm dünyada, KKTC’nin tanınması, ambargo ve izolasyonların kalkması için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Atasoy, lobi çalışmalarında basının desteğinin önemli olduğunu söyledi.

 

“İzolasyonlar birgün mutlaka kalkacak”

Kuzey Kıbrıs’ı ikinci vatan olarak gördüklerini belirten Atasoy, dayanışma ve gönül birliği içinde çalışılmasıyla izolasyonların birgün mutlaka kalkacağına inandığını kaydetti.

Bir bölgenin ekonomisi güçlü ise, siyasi açıdan da güçlü olduğunu dile getiren Atasoy, ekonomisini güçlendirmesi için KKTC’ye yurtdışından yatırımcı gelmesi gerektiğini belirtti. Kuzey Kıbrıs’ta, yatırımcının önündeki bürokratik engellerin kaldırılması gerektiğini söyleyen Atasoy, “Konfederasyonlar Topluluğu, bünyesinde 12 konfederasyon, 4 bin tüzel kişilik, 10 milyonun üzerindeki üyesiyle Türkiye’nin en büyük kuruluşudur. Her gittiğimiz ülkede KKTC’nin bağımsızlığıyla ilgili, ambargoların ve izolasyonların kaldırılmasıyla ilgili lobi yapıyoruz” dedi.

 

Akar: Her alanda diyalog gerekli

KKTC’de sağlık turizmi için çok uygun bir ortam olduğuna işaret eden Atasoy, yatırımcının işinin kolaylaştırılması gerektiğini kaydetti.

Diyalog Gazetesi Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmesi Reşat Akar da ziyaretten dolayı teşekkür ederek, “Kuzey Kıbrıs’ın büyük çapta tanınmaya ihtiyacı var. Özellikle Güney Kıbrıs’ın yaşamakta olduğu ağır ekonomik krizi Kıbrıs Türk tarafının fırsata çevirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Gazete olarak adımızdan da anlaşılacağı gibi, kendimize çizdiğimiz misyon, sorunların diyalog yoluyla aşılmasına katkı sağlamak. Diyalog kelimesi Avrupa kültüründe çok hoş bir isim olarak kabul ediliyor. Bazı sorunların kısa sürede çözülmesi için biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

Diyalog Medya Grubu hakkında da bilgi veren Reşat Akar, gazetenin ardından, radyo ve televiyonun yayın hayatına başlayacağını söyledi.

Televizyon binasının yapımının devam ettiğini anlatan Akar, nisan ayı gibi televizyon yayınının başlayacağını kaydetti.

Şerife Ünverdi ve Afet Özcafer de, Diyalog Gazetesi’ne yayın hayatında başarılar dileyerek, Diyalog’u ilk günden beri beğenerek okuduklarını söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.