4’lü koalisyon hükümeti şimdi de 6,7 ve 8’inci sınıflarda zorunlu olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin seçmeli olarak yapılması konusunda kriz yaşıyor.
Halkın Partisi (HP) Milletvekili Mesut Genç bu konuda geri adım atılmaması durumunda “sıkıntı yaşanacağı” uyarısında bulundu Diyalog Tv’de katıldığı Güne Merhaba programında konuşan Mesut Genç, “Hükümet bozulur mu ona ben bir şey diyemem ama sıkıntı olur” diye konuştu. Bu konunu hükümet programında bulunmadığını da söyleyen Genç, “Benim tavsiyem geçmişteki gibi kalmasıdır” dedi.
Tüm toplum etkilenir
Bu konunun toplum bütünlüğü açısından da sıkıntıya sebep olacağını ifade eden Genç, şöyle konuştu: Din dersini İslamiyet ya da cami ile bağdaştırılıyor toplumda ama bu doğru değil. Bu derste Musevilik de Yahudilik de öğretiliyor. Bu dersin ahlak bilgileri de veriyor. Biz de okuduk. Bugüne kadar zorunluydu bu ders şimdi seçmeli yapmaya çalıyorlar. Bu sıkıntı doğuracak. Bana gelen bilgiye göre bu geçerse sivil toplum örgütleri ciddi eylemler yapacak. Bu ders zorunluyken hiçbir sıkıntı yoktu, şikâyet de yoktu zaten.
Rum tarafı ya da Avrupa’daki eğitim müfredatlarında din derslerinin zorunlu olduğunu söyleyen Genç, “Oralarda çocuklara gerçek anlamada dinleri öğretiyorlar. Bizde böyle bir şey de yok. Ortağımız TDP’nin bu şekilde yol alması sıkıntı doğurur” dedi.
Atılmak istenen adımı “gereksiz” olarak yorumlayan Mesut Genç, “Hükümet bozulur mu ona ben bir şey diyemem ama sıkıntı olur” diye konuştu.
Yıllardır toplum içinde bir bütünlük olmama sorunu yaşandığına vurgu yapan Genç, bu konunun toplum bütünlüğü açısından sıkıntıya sebep olacağını da kaydetti.
4’lü koalisyona zarar veriyor
Bu konunu hükümet programında bulunmadığını da söyleyen Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:
TDP’nin kendi ideolojilerine göre hareket etmesi şu anda 4’lü koalisyon hükümetine zarar veriyor. Çünkü hükümet kurma çalışmalarında böyle bir konu yoktu. Bu konu Cemal Özyiğit’in tekelinde gibi görünebilir ama bu ciddi bir konudur. TDP’nin ideolojik fikirleriyle hareket etmesi toplumsal barış anlamında da sıkıntı yaratacak.
“Benim tavsiyem geçmişteki gibi kalmasıdır” diyen Genç, konunun Bakanlar Kurulu’nda da gündeme geldiğini kaydetti.
Öz 6 Yıl Önce
Din dersi, kuran kursu, imam hatiplisesi benzeri ilahiyat koleji, sıkma baş örtünme v.s.. Bunlar K/Türklerin kültürü mü?