Ana muhalefet CTP’ye mensup milletvekilleri dünkü oturumun Ziya Öztürkler’in başkanlığında açılmasına müdahale edince Meclis genel kurul salonu bir anda karıştı. Sözlü tartışmalar devam ederken, CTP milletvekili Doğuş Derya ‘reziller” diyerek Öztürkler’in yüzüne su fırlattı. Bu arada Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın da itişme anında yere düşürüldüğü belirtildi. Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel, CTP’li vekilleri fiziki kavgaya girmekle suçladı ve bunu şiddetle kınadıklarını açıkladı. Üstel “Meclis’te yapılanlar direniş değil, anarşidir” şeklinde konuştu. CTP lideri Tufan Erhürman ise “Diyalog kurduk, öneri yaptık, önerilerini dinleyeceğimizi söyledik. Buna rağmen dayatmaya devam ettiler. Bunun adı zorbalıktır" dedi.
Hükümetin küçük ortağı YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada meclisin itibarının ayaklar altına alındığını belirtti. Arıklı, meclisin uzun süre kilitli kalacağı uyarısında bulunurken, acil yasaların Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlar Kurulundan geçeğini ifade etti. Arklı erken seçim mesajı da verdi.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nun, muhalefetle iktidar milletvekilleri arasında tartışmaya yol açan Meclis Başkanı Ziya Öztürkler başkanlığındaki toplanma girişimi bir hafta ertelendi.
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, UBP’nin önerisi üzerine Meclis çalışmalarına bir hafta ara verildiğini açıkladı.
Üstel: Yapılanlar direniş değil, anarşidir Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde dün çıkarılan kavga ve yapılan fiziksel saldırıları kınayarak, “Bugün mecliste yapılanlar zorbalıktan başka bir şey değildir. Bunun adı direniş değil, anarşidir” dedi.
Muhalefeti yapıcı olmaya ve meclis çalışmalarını sabote etmekten vazgeçmeye davet eden Üstel, “Umuyorum en kısa sürede, bu sorunu ortadan kaldıracak ve meclisimizi yasama çalışmalarına döndürecek adımları herkes atmaya başlar" temennisinde bulundu.
Başbakan Üstel, yaşanan üzücü hadiselerin ardından, gruplar arası varılan mutabakat gereği, meclis oturumlarına bir hafta ara verdiklerini ve bu süre iyi değerlendirilerek, meclisin yasama faaliyetlerine ivedilikle geri dönmesi gerektiğini belirtti.
Üstel, “Diyalog kurduk, öneri yaptık, önerilerini dinleyeceğimizi söyledik. Buna rağmen dayatmaya devam ettiler. Bunun adı zorbalıktır" dedi.
Erhürman: Önerilerini dinleriz Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, "Ziya Öztürkler’in Meclis Başkanı seçilmediğini herkesin bildiğini" belirterek, CTP’nin Meclis’e, hukuka, demokrasiye ve akla sahip çıkma iradesinden bir adım geri atmayacağını vurguladı.
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis’te yaşananlara ilişkin Meclis basın locasında açıklama yaptı.
Ziya Öztürkler’in Meclis Başkanı seçilmediğini, Meclis Başkanı seçiminin tamamlanmadığını söyleyen Erhürman, tamamlandıktan sonra kendilerinin Meclis Başkan Yardımcısı adayını göstereceklerini kaydetti.
Meclis’te dün yaşanmasını istemediği olaylar yaşandığını belirterek, Ziya Öztürkler’in koltuğa oturma girişimini “darbe” olarak değerlendiren Erhürman, kendilerinin sorunun diyalog yoluyla çözümünden yana olduklarını ve cumartesi akşamından itibaren diyaloğun kurulduğunu, bu sabah da görüşüldüğünü aktardı.
Arıklı: Hafızalarda kalacak
Hükümetin küçük ortağı YDP Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada muhalefetin tavrını kınadı. Arıklı “Cumhuriyet Meclisinde yaşanan arbede ve uygulanan Sol Şiddet; eminim ki toplumun gözünde Meclisin itibarını bir kez daha paspas yapıp ayaklar altına almıştır” dedi.
Arıklı şöyle devam etti:
Özellikle Meclis Başkanlık kürsüsündeki bir Vekile, CTP’li bir hanım Milletvekilinin su atarak "Reziller" diye defalarca hakaret etmesi, diğer CTP’li vekillerin mikrofonları koparmaları, Özdemir Berova'ya fiziksel şiddet uygulayıp onu yere düşürmeleri, uzun süre hafızalardan silinmeyecek enstantanelerdi.
Peki netice ne oldu?
Neticede sorun bir hafta ertelendi. Bu noktadan sonra ne CTP’nin ne de Hükumetin geri adım atması söz konusu olamayacağına göre Meclisin kilitlenmesi çok uzun süre devam edecek gibi. Sorun devam ettiği müddetçe Meclis de uzun süre açılamayacak. Meclis açılamayınca bütçe de gündeme gelemeyecek. Bu durumda acil yasalar, KHK’larla (Kanun Hükmünde Kararname) Bakanlar Kurulundan geçecek. Bütçenin 12 de 1'i kullanılacak vs,vs...
Eh, ne demişler; Demokrasilerde alternatifler tükenmez...
Erkan UK 2 Gün Önce
UBP'li olabilmek için en başta hırsız,daha sonra sahtekar,yalancı,entrikacı,kaçakçı,dolandırıcı,gözbağcı ve hem yalaka hem de yardakçı olmak lazım...İşte bunların hepsi de öyle...Halkın gözünün içine baka baka yalan konuşuyorlar.Yetmezmiş gibi bir de bunu kabadayılıkla şiddetle pekiştirmek yolunu seçiyorlar...Baksanıza...Hele şu erkek var ya tarım bakanıymış adı da Kelle,özüne döndü ve ne olduğunu en sonunda gösterdi,sağa sola yumruk sallamaya kalktı terbiyesiz..İşte memleketin bu adamların elindeki hali..
Doğru Söz 2 Gün Önce
Arıklı utan ve komuk da olma! Emsal olur. Bundan sonra her iktidar sizun gibi yasadışılığa başvurur. Meclisi kilitler. Sonra da Kanun hükmünde kararnamelerle diktatörlüge gider. Bu mealde yapacağınız Ilk kanun hükmünde kararnamende iç savaş başlar. Bilesin.
Doğru Söz 2 Gün Önce
Ünal'ın patronu RTE. Ülkesini kumpas ve diktatörlükle yönetebilir ama burayı da piyonlarına diktatör gibi yönettiremez. Gerekirse iç savaş olur ama koyun olmayız. Ya istiklâl ya ölüm.
Doğru Söz 2 Gün Önce
Ey atama koalisyon, meclis kilitlendi. Erken seçimden niye korkuyorsunuz. Yönetemiyorsunuz. Daha kötü olmaz demiyorum. Sizle mutlaka daha kötü da olur. Yolsuzluk yapan , yasa dışı olan, lâik olmayan, ülkeyi düşünmeyip sadece yandaşlarına çalışanlar alçakdır, iç savasta katkedilmeyi da ziyadesi ile hak ediyorlar.
Cengiz 1 Gün Önce
Konfüçyüs Der ki ; "Her ev misafiri size mutluluk getirir. Bazıları geldiklerinde, bazıları da ayrılırken."