Diyalog Gazetesi

KKTC’den ses verildi

KIBRIS

ODTÜ Kuzey Kıbrıs kampüsü öğrencileri kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çekmek için farkındalık eylemi gerçekleştirdi

Ömer KADİROĞLU
Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ-KKK) Kuzey Kıbrıs kampüsü öğrencileri ve yöneticileri son zamanlarda Türkiye’de yaşanan kadın cinayetlerinin ardından bir araya farkındalık eylemi gerçekleştirdi.
Okulun kambüsünde Atatürk Anıtı önünde toplan öğrenciler ve yetkililerin tümünün siyah giydiği gözlemlenirken, çocuk ve kadın cinayetlerine dikkat çekildi. Türkçe ve İngilizce yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran ile İstanbul’da vahşice katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’in fotoğraflarına yer verildi. Akşam saat 18.00’de başlayan yürüyüş yapılan basın açıklamasıyla son buldu. Ellerinde “Kız neşesi kadın güvenliği”, “Hür doğdum hür yaşarım”, “hikayesi yarım kalan herkes için”, “İstanbul sözleşmesi can simidimizdir”, “Öldürülmeseydik daha kalabalık olabilirdik”, “Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok”, “Kalanların gidenlere borcudur mücadele” yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler yürüyüş sırasında sloganlar atarak eylemlerini sorunsuz bir şekilde tamamladı. 

Yorumlar (4)

Doğru Söz 5 Gün Önce

Tek çare siyasi değişim. Siyasi değişim olmadan yobaz kafalılar bu sorunu asla çözmez. Oy verirken düşüneceksin bunu. Bu eylemie katılan herkese daygılar. Tüm mesajlar yerinde. Tek, ama tek çare yobaz zihniyetli siyasetin degisimi.

Doğru Söz 5 Gün Önce

Bakın sevgili gencler, güzel insanlar. Türkiye takım seviyesinde bir tek kadın voleybolunda var. Ve sadece orda Dünya klasmanında 1 numaraya kadar çıkabildik. Bu kızlarımız hepimizi sevinclere boğdu, gururlandırdı. Mutluluktan sevinçten gururdan ağladık. Gelin görün ki AKP bu başarıyı sindiremedi. Türk Kadınının başarısını bile sindiremiyorlar. Ve simdi bu tarihin en başarılı başkanını yeyip vekil seçilenemiş bir AKP pisliğine o makamı vermeye çalışıyorlar. AKP den büyük kadın ve Türkiye düşmanı var mı?

Gerçekçi 5 Gün Önce

Türkiye bugüne kadar ne kaybettiyse sebebi CEHALET ve İHANET'tir ....Allah tüketsin nerde bir yobaz bir badem bıyıklı bir takunyalı varsa..

Doğru Söz 5 Gün Önce

Amin

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.