Diyalog Gazetesi

Katı tutum sürüyor

KIBRIS

Anastasiadis ile görüşen Merkel, Türkiye ile müzakere başlıklarının açılması konusunda nabız yokladı

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye’nin dondurulmuş müzakere başlıklarının açılması konusunda Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in nabzını tuttuğu haber verildi.
Fileleftheros “Başlıkların Açılması İçin Sondaj” başlığıyla verdiği Brüksel çıkışlı haberinde Merkel’in son Türkiye ziyaretinde edindiği Ankara’nın Kıbrıs sorununun çözülmesini istediği izlenimi nedeniyle, dondurulmuş müzakere başlıklarının açılması konusunda Anastaiadis’in nabzını yoklamak istediğini yazdı.
Habere göre Merkel’e “çözüm isteği müzakere masasında belli olur” diyen Anastaiadis, Davos’taki görüşmeleri sırasında BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a da verdiği, yakınlaşmalar haricinde ‘açık cephelere’ de yer verdiği 4 sayfalık notunu okudu. Merkel, Anastasiadis’ten dinledikleri üzerine, bu durumda Rum Yönetiminin Türk müzakere başlıklarının açılmasına rıza gösteremeyeceğini anladığını söyledi.
Rum Sözcü Nikos Hristodulidis Merkel’e Kıbrıs müzakerelerindeki “gerçek durumun anlatıldığını” söyledi ve “Başkan Anastasiadis prosedürün, geçen Mayıs ayından bu yana nasıl ilerlediğini, görüşülen ve görüşülmesi gereken konuları anlattı. Bu çerçevede Türkiye’nin, Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri ve gerçek durumu doğrudan etkileyen üyelik süreci de, mülteci/göçmen konusu da ele alındı” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.