Diyalog Gazetesi

Karaman: Girne ortak yaşam alanımız

KIBRIS

Girne İnisiyatifi, Girne kenti ile köylerinin ortak yaşam alanı olduğu belirterek, bu kapsamda herkesin ortak yaşamdan kaynaklanan hakları bulunduğuna vurgu yaptı.

Uğur İRTEM

Girne İnisiyatifi, dün saat 10.00’da Leymosun Kültür Evi’nde 1. kuruluş yıl dönümü kapsamında basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda Girne İnisiyatifi adına söz alan Birol Karaman, inisiyatifin; emirname değişiklikleri, kaçak yapılaşma, trafik ve çevre kirliliği konularında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi sundu.
İnisiyatifin, kuruluşlundan bugüne önemli işlere imza attığını ifade eden Karaman, Girne’ye sevdalı insanların bir araya gelerek oluşturduğu inisiyatifin bazı çevrelerin; “bunlar yatırım düşmanıdır, itiraz eden hep aynı 3-5 kişidir” şeklinde eleştiride bulunduğunu ancak kendilerinin bilimsel ve hukuk temelleri çerçevesinde hareket ettiğini vurguladı.
“Hükümet edenler emirname değişikliği ile kaçak kat çıkan oteli hukuki hale getirmeye çalışmışlardır. Bu doğrudur. Ancak yapılmaya çalışılan emirname değişikliği mahkeme tarafından iptal edilmemiş olsa söz konusu otel dışında Karşıyaka’dan Esentepe’ye kadar birçok noktada 7 katlı büyük oteller inşa edilebilecek ve Girne kıyılarında kalan son parçalar da talan edilecekti. Bu bakımdan emirname değişikliğinin iptali Girne İnisiyatifi’nin ilk başarısıdır ve etkisi de Girne ile sınırlı değildir” diyen Karaman, bununla birlikte dün şirket yetkilileri tarafından yıkılmaya başlandığı açıklanan kaçak katların da yine inisiyatifin ısrarlı takibi sonucu bu noktaya geldiğini savundu.
Girne İnisiyatifi ile ilgili eleştirileri de yanıtlayan Birol Karaman, en çok karşılaştıkları eleştirinin başında “inisiyatifin bir tek otel inşaatı ile ilgilendiği ve geriye kalan konulara duyarsız kaldığı” yönünde olduğunu belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.