Diyalog Gazetesi

Hukuki görüşünü söyledi

KIBRIS

Emekli Ombudsman Dizdarlı, karenin dışına çıkan veya içtüzükte belirtilen şeklin dışında kullanılan oyların geçersiz olduğunu belirtti

Eski Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı, sosyal medya hesabı üzerinden Meclis Başkanlığı seçiminin son oylamasında muhalefetin "geçersiz" olduğunu söylediği oy pusulalarına ilişkin bir açıklama yaptı. 
Emine Dizdarlı, Meclis içtüzüğünün 154'üncü maddesini paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:
"Milletvekillerine, Başkanlıkça hazırlanıp mühürlenen ve üzerinde birbirinden ayrılmış olarak “Kabul”, “Ret” ve “Çekimser” yazılı kelimeler ile bu kelimeler altında boş kareler bulunan birer birleşik oy pusulası ile mühürlü birer zarf verilir. Birleşik oy pusulasını alan milletvekili, kapalı oy verme yerinde “X” işareti taşıyan mührü birleşik oy pusulası içerisindeki karelerden birine vurmak suretiyle oyunu kullanır ve zarfa koyup kapattıktan sonra, Kürsü üzerindeki kapalı oy sandığına atar.
Gizli oylama yapılırken vekiller gizliliği bozmayacak şekilde oylarını kullanmalıdırlar. Yine “X” işaretini karenin içine vurmak suretiyle oylarını verirler. Buna göre, karenin dışına çıkan veya İçtüzükte belirtilen şeklin dışında kullanılan oylar geçersizdir."

Yorumlar (3)

Doğru Söz 3 Gün Önce

Bu ülkede gelmiş geçmiş bir tek dürüst iş yapan OMBUDSMAN oldu. O da Sn. Emine Dizdarlı. Bu ülkenin Emine Dizdarlı gibi insanlara ihtiyacı var. Kuklalara piyonlara haramilere değil.

Vatandaş 3 Gün Önce

Ama maalesef o kadar harami doldu ki memleket o kadar haramilik virüsüne bulaştı ki insanlar Emine Hanım vee Emine Hanım gibiler bunların yoğunluğu arasında gözükmez bile...

Hasan Nuri 3 Gün Önce

ULUSLARASI HUKUK DIŞINDAKİ YAPANIN YANINA KALAN KKTC’de GEÇERSİZ OYLAR GEÇMİYOR MU YANİ ? GEÇERSİZ REÇETELER ‘ GEÇERSİZ DİPLOMALAR ‘ GEÇERSİZ KOÇANLAT VE GEÇERSİZ KAYITLAR OLDUĞU GİBİ NEDEN KKTC’nin GEÇERSİZ OYLARI GEÇERSİZ OLSUN Kİ ?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.