Diyalog Gazetesi

Holding olma yolunda!

KIBRIS

Taha Yılmaz ile Ekrem Yavuz’un ceplerinden 64 uyuşturucu hap, evlerinden ise 39 kök Hint Keneviri çıktı

Çiğdem AYDIN

Başkent Lefkoşa’nın Ortaköy bölgesinde yolda yürüdükleri esnada şüpheli hareketlerde bulunan Taha Yılmaz ile Erkem Yavuz isimli iki genç, devriye gezen narkotik ekibinin dikkatini çekti.
Üzerlerinde yapılan aramada 64 uyuşturucu hap ele geçirilen iki zanlının evinde yapılan aramada ise saksıya ekilmiş 39 kök hintkeneviri ile evin yatak odasında 10 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde bulundu. Gözaltına alınan iki zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada ele geçirilen uyuşturucu maddelerin Ercan Havalimanı’ndan ülkeye sokulduğu açıklandı.
Polis, 23 Aralık tarihinde Ortaköy bölgesinde devriye gezen Narkotik ekibinin şüpheli hareketleri nedeni zanlıları durdurduğunu ve üzerlerine arama yapıldığını söyledi. Polis, Taha Yılmaz ve Erkem Yavuz’un üzerinde toplam 64 uyuşturucu hap bulduğunu belirtti. Polis, ardından zanlıların evinde de arama yapıldığını belirterek, evin salonunda bulunan saksıda 39 kök hintkeneviri türü uyuşturucu madde, zanlı Yılmaz’ın yatak odasında 10 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı.

Eksik haplar var
Evde yapılan aramada 3 bin 660 TL para da bulduklarını kaydeden polis, emare olarak aldıkları paranın uyuşturucu satışından elde edildiğini belirlediklerini söyledi. Polis, zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiğini, bulunan 64 hap ve 10 gram sentetik cannabionid türü maddenin zanlı Taha Yılmaz tarafından 2 Aralık tarihinde Ercan Havalimanı’ndan getirildiğini kaydeden polis, zanlı Yılmaz’un ülkeye 100 adet hap ve 30 gram sentetik cannabionid uyuşturucu maddesini getirdiğini itiraf ettiğini açıkladı. Zanlılar hakkında soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, kayıp emareler ve alınacak ifadeler olduğunu belirterek zanlının iki gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.
Mahkeme, haklarında “uyuşturucu madde ithal, tasarruf ve ziraat” suçlarından soruşturma yürütülen zanlıların iki gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.