Diyalog Gazetesi

Hepsi çok mutluydu

KIBRIS

Şubat tatilinin son haftası, Büyükkonuk’ta düzenlenen etkinliğe aileleri ile birlikte giden çocuklar güzel bir gün yaşadı

BY Ajans

Büyükkonuk Eko Turizm Derneği tarafından dün düzenlenen “Eşek ve Çiftlik Hayvanları Günü” etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe ilginin beklenenden az olması dernek yöneticilerini ve bölge halkını üzdü.

Büyükkonuk’ta dernek binası önünde 11.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen etkinlikteki amaç, çocukların yarıyıl tatilinde köy ortamında çiftlik ve kümes hayvanları ile iç içe bir gün geçirmelerini sağlamaktı. Etkinliğin yapıldığı alana kurulan standlarda; köy ürünleri yiyecek içecek, el sanatları ile canlı kümes ve çiftlik hayvanlarının satışı da yapıldı. Halk dansları gösterileri, eşek ve at gezileri de katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

 

En çok çocuklar sevindi

Çocukların son tatil günlerinde eğlenebildiklerini bir gün olan etkinlikte, çocuklar at ve eşek üzerine binip gezme şansı elde etti. Öte yandan Kıbrıs kültürüne özgü yiyecekler satıldı, el işleri satışa sunuldu. Günde hediye çekilişi yapılırken çocuklar tavşan, tavuk gibi kümes hayvanlarının yanında keçi koyun gibi havanları da tanıma ve sevme fırsatı da buldu.

 

Luis Cemal: En büyük sıkıntı sponsor bulmak

Eko Turizm Derneği kurucularından Louis Cemal bu yıl etkinliği daha kapsamlı yapmak istediklerini ancak sponsor bulamadıklarını ifade etti. Cemal bu yıl etkinliğe küçük bir traktör kattıklarını belirtirken bu tür etkinliklerin yeni nesil için önemli olduğuna dikkat çekti. Hem yöre halkına maddi kaynak sağlamak hem de şehirde yaşayan insanlara köy kültürünü tanıtmak, hatırlatmak için yola çıktıklarını belirten Louis Cemal, etkinliğin daha güzel olması için sponsorlara ihtiyaç duyduklarını söyledi.

 

İsmail Cemal: Tüm çabalarımıza rağmen ilgisizliği yenemedik

İsmail Cemal, Eko Turizm Derneği olarak etkinliği büyütmek istediklerini iş makineleri ve hayvan yemlerini de etkinliğe eklemek istediklerini acank kimsenin ilgi duymadığı belirtti. Cemal etkinliğe gelenlerin kırsal yaşama özenen insanlar olduğunu söyleyerek ilginin güzel olduğu ancak bunu daha da etkin hale getirmek istediklerini belirtti. Dernek olarak maddi güçleri olmadığını belirten Cemal, belediyenin alt yapı ile ilgilendiğini ancak sponsor bulamadıklarını ifade etti.

 

 

Emine Yiğitel: Etkinlik yaşatılmalı

Etkinliğe ilk defa geldiğini söyleyen Emine Yiğitel ise, farklı bir gün yaşadığını söyledi. Yiğitel, köy kültürünü ve geleneklerinin sergilenmesinin yanında el yapımlarının unutulmaması için yapılan bu etkinliğin gelecek nesillere altarılması açısında çok güzel bir etkinlik olduğunu belirtti. Özellikle çocuklara el işlerinin ve Kıbrıs’a özgü yemekleri görmesinin, tanımasının çok güzel olduğunu ifade eden Emine Yiğitel, bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

 

Eser Özdınak: Her hafta kurulan standlar ilgiyi azaltıyor

Büyükkonuk’ta düzenlenen tüm etkinliklere katılmak için özel bir çaba sarfettiğini söyleyen Eser Özdınak isimli vatandaş da, çocukların binip dolaştığı hayvanların azlığından şikayet etti. Eser Özdınak, Büyükkonuk’ta her haftasonu stant kurulmasının bu tür etkinliklere ilginin azalttığını da savundu. Bu tür etkinliklerin halk tarafından çok sevildiği belirten Eser Özdınak, ilginin arttırılması için daha farklı yollar denenmesi gerektiğini belirtti.

 

İbrahim Küçüker: Hem gezdik hem eğlendik

Ailesi ile birlikte Alaniçi’nden Büyükkonuk’taki etkinliğe katılmak için geldiğini belirten İbrahim Küçüker, eko günlere zevk alarak katıldığını söyledi. Küçüker, eko günde satılan yemekleri tattıklarını eve giderken de satın aldıklarını söyleyerek bu tür etkinliklerin hem bölge insanı için hem de dışarıdan gelenler için güzel bir gün olduğunu söyledi.

 

Minik Cemaliye çok mutluydu

4 yaşındaki Cemaliye Yiğitel, eşeğe bindiğini ve ilk kez bindiğini söyledi. Etkinliği çok beğendiğini belirten Cemaliye Yiğitel, lokma bulgur köftesi yediğini ifade etti.

 

Cemaliye Aytürk: Anılarım tazelendi

Cemaliye Aytürk ise, çok güzel bir etkinlik olduğunu belirterek anılarının canlandığını anlattı. Aytürk ilk defa bu etkinliğe geldiklerini eski geleneklerin yaşatılmasını çok güzel olduğunu söyledi. Herşeyin çok güzel olduğunu ve herkese bu tür etkinliklere gelmelerini tavsiye ettiğini belirten Aytürk, çocukların neşesini görmenin kendisini mutlu ettiğini belirtti.

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.