Diyalog Gazetesi

Hep daha fazla istiyorlar

KIBRIS

Serdar Denktaş, Türkiye’den gelen konuklara Kıbrıs müzakerelerinde Rumların takındığı olumsuz tavrı anlattı

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş dün, Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti heyetini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş ve varoluş mücadelesi önderi Dr. Fazıl Küçük’ün anma törenlerine katılmak üzere adada bulunan cemiyet üyeleri, kalabalık bir heyetle Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette söz alan Cemiyet Başkanı Rüşat Aydoğan, Kıbrıs’ın kendileri için oldukça önem arz ettiğini belirterek, bu topraklarda bulunmaktan ötürü gurur duyduklarını söyledi.

Aydoğan, geçmiş yıllarda Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın kendilerine ziyaretler yaptığını da hatırlatarak, artık bu ziyaretlerin Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş tarafından yapılmasını istedi.

 

Denktaş: Eroğlu özveri ile uğraşıyor

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise cemiyet üyelerini kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kıbrıs’ta müzakereler konusundan bahsetti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun müzakereler konusunda özverili uğraşlar verdiğini anlatan Denktaş, bu uğraşlar karşısında Güney Kıbrıs’ın adım atmaktan kaçındığını ve her zaman olduğu gibi Kıbrıs Türkü’nü muhatap almak yerine sadece Türkiye ile muhatap olma çabası içerisinde olduklarını belirtti.

Denktaş sözlerine şöyle devam etti:“Ne yapsak, ne kadar iyi niyetli yaklaşsak Rum yönetimi her kabul ettiğimiz önerinin daha fazlasını talep etmektedir. Son zamanlarda kulağımıza fısıldanan iyileştirilmiş bir Annan Planı’nın karşımıza geleceğidir. Annan Planı’na Rum toplumu ‘hayır’ demiştir. O nedenle bu iyileştirilmiş plan mutlaka Rum halkının yararına olacaktır.” 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.