Diyalog Gazetesi

Hayati önemi var

KIBRIS

Lokmacı’dan kuzeye geçen yabancıların sayısı azalsa da esnafın ayakta kalmasını sağlıyor

 Ömer KADİROĞLU

Güneyden, kuzeye geçişlerde bir miktar azalma olsa da, özellikle Lokmacı’dan geçen turistler bölge esnafının ayakta kalmasını sağlıyor. Arasta esnafı “ufak tefek eşya alıyorlar, lokanta ve cafe’lere oturup yemek yiyor, kahve, bira içiyorlar ve çarşıya bir miktar para akıtıyorlar. Buna da şükrediyoruz” diyor.
Arasta bölgesinde binaların çok eskidiğini, gerekli bakım ve onarımın yapılmadığını vurgulayan bölge esnafı, yetkililerin tarihi eserlere önem vermemesinden yakınıyor.
Bölgenin 2003 yılına kadar kriz içinde olduğunu, çok sayıda iş yerinin kapandığını belirten esnaf, sınır kapılarının açılması sonrasındaki durumu şöyle özetledi:
“Sınır kapıları açıldıktan sonra gerek Kıbrıslı Rumlar, gerekse güneydeki yabancılar kuzeye geçmeye başladı. 
Böylece kapanan dükkanlar yeniden açıldı. Bazıları yatırım yaparak işini geliştirdi. Ama belediye ve devlet eskimiş tarihi binalara karşı ilgisiz kaldı. Yıkılan yıkıldığı yerden kalsın misali, bakım ve onarıma harcama yapmıyor, turizmi ve esnafın ayakta kalmasını önemsemiyorlar. Bu durum bizleri üzüyor.”


Yorumlar (1)

DP'liydim 9 Saat Önce

Şu bal yapmaz arı / yalaka turizm bakanına gidilse belki utanır da bişeyler olur ama zannetmiyorum..Kafa sallayacak ama gene bişey yapmayacak,yapamayacak çünkü kapasitesi yok..Ne belaymış bu bela yaw,bunun yüzünden partiden soğuduk oylarımız başka yerlere kayıyor...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.