Diyalog Gazetesi

Hayal ürünü tezler

KIBRIS

Ertuğruloğlu,  20 Eylül'de Netflix'te yayınlanacağı açıklanan ‘Famagusta’ dizisinin kara propaganda amacı taşıdığını belirtti

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, “Famagusta” isimli dizinin “kara propaganda” amacı taşıdığını belirterek, "Onlara göre bu sorun 74'te başladı ve güya Türk işgali sorundur. Bu yalanı perçinlemek ve bu yalanı kökleştirmek adına hazırlanan, gerçekleri tamamen inkar eden kurgu işleniyor burada." ifadelerini kullandı.
Ertuğruloğlu, 20 Eylül'de Netflix'te yayınlanacağı açıklanan Yunanistan-Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ortaklığında yapılan Famagusta isimli diziye ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.
Tahsin Ertuğruloğlu, Famagusta'nın Rum tarafının yürüttüğü politik yol haritasıyla benzerlik gösterdiğini, hayal ürünü tezlerinin medya üzerindeki bir yansıması olduğunu kaydetti.
Ertuğruloğlu, “Netflix'te 2 sezon halinde yayınlanacak dizideki kurmaca senaryoda, tüm sorunun başlangıcı olarak 1974 yılında Türk askerinin Ada'ya yaptığı askeri harekatın öne sürüldüğünü, bunun ne Ada'da yaşananlar ile örtüştüğünü ne de delillerle sabit olan tarihi gerçekler ile uyuştuğunu” ifade etti.
Netflix gibi internet yayın platformları tarafından bu gibi içeriklerin yayınlanarak kamuoyu ve özellikle genç nesiller üzerinde algı oluşturulmaya çalışıldığını, bunun tarihi gerçeklerden uzak, yalan bir gerçeklik inşa etmek için yapıldığını dile getiren Ertuğruloğlu, şunları kaydetti:
"Bu kadar bariz bir yalanın Netflix gibi bir platformda gösterilmesi de keza ciddi bir tepkiyle karşılandı. Bu tepki nedeniyle dizinin sadece Yunanistan’da gösterileceği bilgisi verildi. Bu bir anlamda iyi bir şey ama Yunan halkının da bu dizide gördüklerini gerçek sanarak, zaten sahip oldukları kompleksleri, ön yargıları Türk-Yunan dostluğunun pekişmesinden çok iyileşme üzerindeki ilişkileri bozmaya neden olabilir. Keşke Yunanistan’da da gösterilmese."

Yorumlar (3)

Ziya 7 Gün Önce

Hade yaaa..Sen ne akıllıymışsın öyle...

Emre / Uk 7 Gün Önce

Fatih'in fedaisi Taysın...Kılıçları bugün yanında değil ne halse..Hep atıp tutuyor,dünyaya meydan okuyor zavallı..Ayni Don Kişot..İşi gücü garagözlük fasa fiso başka da becerebildiği bişey yok Allahın atanmışının..

Hasan Nuri 7 Gün Önce

Sayın Tanınmayan KKTCnin Tanınmayan Dış işleri bakanı ‘ Genç Nesillerimizin Geleceğini Karartan ne FAMAGUSTA FİLMİ ve ne de AB ‘ İNGİLTERE ve BM’dir Genç Nesillerimizin Geleceğini Karartan KKTC gibi bir Ülkeyi kurup da yönetemeyip milli nutuklarla Dünyaya meydan okuyup Batırıp Karartan sadece sizlersiniz !

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.