Diyalog Gazetesi

Halktan özür diledi    

KIBRIS

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa kesintilerin arızalardan kaynaklandığını açıkladı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa, son günlerde yaşanan elektrik kesintilerinin üretim yetersizliğinden değil, arızadan kaynaklı olduğunu belirterek, arızanın bir hafta içinde giderilebileceğini söyledi.
Türk Ajansı Kıbrıs’a konuşan Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa, hem Teknecik Santrali’ndeki iki jeneratörde hem de Güney Kıbrıs’taki santralde arıza yaşandığını kaydederek, enerji tüketiminin de pik döneminde olduğunu ve en ufak arızada kesintiler yaşandığını aktardı.
“Halka bir özür borcumuz var.” diyen Paşa, yılların getirdiği ihmaller olduğunu ancak şu anda hem arızaların giderilmesi hem de üretim kapasitesinin artması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Güney Kıbrıs’ta arıza yaşandığında Kuzey Kıbrıs’ta enterkonnekte olan sistemin de kendini kilitlediğini ifade eden Paşa, bu sistemi tekrar devreye sokmanın yaklaşık bir saat sürdüğünü anlattı.
Teknecik Elektrik Santrali’ndeki iki jeneratörün arızasının giderilmesine yönelik de adımlar attıklarını kaydeden Hüseyin Paşa, jeneratörlerdeki arızalı parçaların yurt dışından getirileceğini, siparişlerinin verildiğini ve birkaç gün içinde parçaların geleceğini anlattı.
Şu anda elektrik tüketiminin pik döneminde olduğunu, her gün bin ton yakıt tüketildiğini söyleyen Paşa, gerekli tedbirler alınmazsa kesintilerin kış aylarında da yaşanacağını bildirdi. Paşa yakıt gemisinin 12 bin ton yakıt getirebildiğini ve bunun yaklaşık iki haftalık yakıt olduğunu da ekleyerek, “Stok yapamıyoruz.” dedi.
Paşa, arızaların giderilmesinin dışında, 40 megawattlık, yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırım kararı da alındığını belirtti.

Yorumlar (7)

Bir okur. 1 Ay Önce

Özrün kabahatinden büyük.

Doğru Söz 1 Ay Önce

Siktir şerefsiz. 250 partizanı milleti zefleyerek işe aldın. Kurum yönetimi adı altindaki haramiler. Sizden tiksiniyoruz.

Tamer Karadeniz 1 Ay Önce

Her gün kesiliyor. Kestikleri saatlerin ücretini faturalardan dusmelidirler.. Yoksa haramzadedirler..

Utanın 1 Ay Önce

Sizin evde kesilmiyor 24 saat klimalar calisir halk da perişan olsun sanki omurunuzda terbiyesizler aldiginiz para haram size

Ck 1 Ay Önce

S......k..t...r !!!!

Vatandaş 1 Ay Önce

Cehenneme kadar yolun var..Özürün kabahatinden büyük...Koltuğu korumak uğruna her türlü pisliğ yalan dolanı yapan birisi çıkmış halktan özür diliyor..Lanet olsun senve senin gibilerin yüzüne..Allah hepinizin belasını verecek bir gün....

Cumali 1 Ay Önce

Ali baba ve kırk haramilerin emir kulu...Elektriği kes keser/elektriği aç açar/yalan beyanat ver verir/yalan söyle söyler.....UBP denen illetin yapısı bu işte..Doku bu....Bir de Paşaymış lafa bakın yaa...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.