Yeşil Barış Hareketi, Dünyanın daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir hızla değiştiğini, doğal varlıkların tükendiğini belirterek, artan nüfus ve kontrol edilemeyen tüketim arzusunun yarattığı baskının, doğal varlıkların kendi türümüzün ve gezegenin geleceğini tehlikeye atacak oranda sürdürülemez bir şekilde tüketilmesine neden olduğunu söyledi.
Yeşil Barış Hareketi yayımladığı mesajda, Birleşmiş Milletler 22 Mayıs 2010 tarihi, uluslararası kamuoyunun dikkatini “dünya üzerindeki yaşam dengesini oluşturan ekosistemlerin korunmasına çekmek” amacıyla; “Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Yılı” olarak ilan ettiğini hatırlatarak, imzalanan uluslararası sözleşmenin ardından bu yıldan itibaren 22 Mayıs’ın “Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü” olarak büyük bir önem kazandığını belirtti.
Yeşil Barış Hareketi, ormanlar, sulak alanlar, makilikler, kıyılar vb ekosistemlerin insan tarafından tahrip edilmesinin çok büyük ekolojik ve ekonomik kayıplara neden olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizde biz bu yanlışları, küçük bir ada boyutlarını çok aşacak oranda, duyarsızca, giderek artan dozda yapmaya devam ediyoruz” dedi.
Ormanlarımızı, kıyılarımızı betonlara teslim ettik
Yeşil Barış Hareketi , “Ormanlarımızı, tarım alanlarımızı, kıyılarımızı betonlara teslim ettik. En güzel kıyılarımızın, sözde turizm yatırımları için yağmalanmasına çanak tuttuk. KKTC'deki orman varlığımız, dünya ortalaması olan yüzde 30'un çok altında, kıyılarımız aşırı insan faaliyetleri yüzünden hızla kirlenmekte, sürdürülemez bu tüketim, başta turizm olmak üzere, tüm sektörlerin önünü keserken, Biyolojik Çeşitliliğin ilişkisinin yaşamsal öneminin farkında olmayan yöneticilerin; ülkemizin ekonomik çöküntüsünü tetiklediklerinin farkında olmadıklarını görmekteyiz” ifadelerini kullandı.
“GDO’lu ürünlere hayır”
Öte yandan Slow Food Salamis, iklim değişikliği, küresel ısınma, gıda güvenliği, içme suyu kaynaklarının azalması gibi konuların gün geçtikçe küresel bir sorun olarak kabul edildiğini bildirdi.
22 Mayıs Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Slow Food Salamis mesajında, “Tarımımızı, yerel tohumlarımızı, biyolojik çeşitliliğimizi, gıda egemenliğimizi koruyabilmek, eşit ve adil paylaşımlı güvenli gıdaya ulaşabilmek için; GDO’lu tohumlara ve GDO’lu ürünlere hayır diyoruz.” ifadelerine yer verildi.