Diyalog Gazetesi

Gazze'de “Batı Şeria” protestosu

KIBRIS

Gazze'de Hamas'ın öğrenci kolu "İslami Blok", "Batı Şeria'da öğrencilere yönelik siyasi tutuklamaların" yaşandığını iddia ederek, bunu protesto etti.

Batı Şeria'daki üniveristelerde öğrencilere yönelik siyasi tutuklamaların yaşandığını öne süren grup, Gazze'de Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyelerinin kaldığı konutun önünde eylem yaptı, Bu tutuklamalara son verilmesinin istendiği gösteride, "İsrail'in tutuklamaları yeter", "Fetih hareketi üyelerinden, öğrencilere yönelik takibe son verilmesini istiyoruz" ve "Sebepsiz tutuklamalar son bulana kadar eylemlerimiz sürecek" yazılı dövizler taşındı. 

İslami Blok Başkanı Hani Mukbil, burada yaptığı konuşmada, Hamas ve Fetih hareketleri arasında başlayan olumlu görüşmelerin değerlendirilerek, öğrencilere yönelik tutuklamalara son verilmesini talep ettiklerini belirtti. Mukbil, Gazze'de bulunan Fetih üyesi heyetin bu konuda çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.

Nebil Şa's, Cemal Muheysin, Sahr Besisu ve Muhammed el-Medeni'den oluşan Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyeleri, Hamas ile sürdürülen "milli mutabakat" süreci çalışmaları için cuma günü Gazze'ye gelmişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.