Diyalog Gazetesi

El arabasına sığdırılan "hayatlar"

KIBRIS

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, yanlarına sınırlı sayıda eşya alabiliyorlar

Kıbrıslı Türklerin 1963’te yaşadıklarına benzer bir trajediyi bugün Suriye halkı yaşıyor. Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk ederek Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, yanlarına alabildikleri eşyaları el arabasıyla taşıyor.

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bölgelerinde şiddetlenen çatışmalar nedeniyle yaklaşık bin Suriyeli daha, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Sınır kapısından pasaportlarıyla geçiş yapan Suriyelilerden bazılarının, yanlarına alabildikleri eşyaları el arabasıyla taşıdığı görüldü.

 

Önemli olan yaşamak

 

Vücudunda savaşın izleri taşıyan bazı çocuklar da aileleriyle Türkiye'ye geçiş yaptı. Yaralı olduğu görülen bir çocuğun, el arabasını süren babasının elini bırakmaması dikkati çekti.

Evlerini, işyerlerini, tüm hayatlarını geride bırakarak Türkiye’ye sığınan bu insanlar herşeye rağmen “önemli olan canımızı kurtarmak” diyor, kendilerine yardımcı olan Türk makamlarına teşekkür ediyorlar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.