Kıbrıs Yeşilay, ülkede her geçen gün artan kötü alışkanlıklar ve madde bağımlılığına dikkat çekerek, ebeveynlere, çocuklarını zararlı alışkanlıklardan korumak için çocuklarıyla küçük yaşlardan itibaren güçlü bir ilişki geliştirme ve aralarında kuvvetli bağlar oluşturmaya gayret etme çağrısında bulundu.
Kıbrıs Yeşilay, ülkede yaptıkları istatistiki veri çalışmalarında hedef kitle olan gençlerde en çok 22-25 yaş grubunun madde kullandığının tespit edildiğini, Merkezi Cezaevi’nde bulunan suçluların 1/3’ünün uyuşturucu ile ilgili suçlardan hüküm giyenlerin oluşturduğunu ifade ederek, tüm bu verilerin olayın ciddiyetini bariz bir şekilde ortaya koyduğunu kaydetti ve bu sonuçların; bu konudaki sorunların çözümü için ülke politikasının belirlenmesine ışık tutmasını temenni etti.
Kıbrıs Yeşilay Başkanı Dr. Ecz. Ayşe Gökyiğit, 26 Haziran Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla “Yaşama bağımlı ol, maddeye değil” başlıklı bir mesaj yayınladı.
Gökyiğit, dünyada, uyuşturucu alışkanlığında sürekli artış olması ve bunun insanlık için büyük bir tehlike oluşturduğu gerçeğinden hareket eden Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1987 yılında aldığı karar doğrultusunda; “uyuşturucu kullanımı olmayan temiz bir toplum hedefine ulaşma, uluslararası alanda işbirliğini güçlendirmek ve uyuşturucu kaçakçılığını önleme” amaçları için bu günü ilan ettiğini kaydetti.
“Sigaraya başlama yaşı 16, alkol 18, esrar 20”
Gökyiğit, derneğin, bağımlılıklardan koruma, önleme, terapi ve tedavi aşamalarındaki çalışmaların bilimsel olarak sürdürülmesine katkıda bulunmak amacıyla geçen yıl yaptırılan “Tutum ve Davranışlar 2017 (alkol, sigara, madde bağımlılığı) Araştırması”sonuçlarına göre sigaraya başlama yaşının 16, alkole18, esrara ise 20 olduğunun ortaya çıktığını belirtti.
Cezalar az
Ayşe Gökyiğit, mahkemelerin uyuşturucu suçlarına verdiği cezanın genellikle az bulunduğunu ve yasaların güncellenmesi gerektiğine inanıldığını belirtti.
Gökyiğit, Denetimli Serbestlik Yasası’na ilişkin çok fazla bilgi sahibi olunmadığını, yasanın etkin yürütülmediğini ve yasayla ilgili birçok eksiklik bulunduğunu dile getirdi.
“Alo 1191 Bağımlılık Danışma ve Destek Hattı”
Öte yandan Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Haftası çerçevesinde düzenlediği Uyuşturucu ile Mücadele Haftası 2019 etkinlikleri bugün başlıyor.
Uyuşturucu ile Mücadele Haftası, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu bünyesinde hizmete girecek olan “ALO 1191 Bağımlılık Danışma ve Destek Hattı”nın açılışı ile başlayacak.
ALFAROMEO 5 Yıl Önce
İBADET ETMEYEN TÜM TOPLUMLAR, ALKOL,FUHUŞ,KUMAR VE UYUŞTURUCU BATAĞINDA.!!!HAKİKAT BU, VE KİMSE BUNU İNKAR EDEMEZ.