Diyalog Gazetesi

Dosya savcılıkta

KIBRIS

Özersay, polisin UBP’li milletvekiliyle ilgili sahte diploma soruşturmasını tamamladığını açıkladı

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, sahte diploma iddiasıyla hakkında polis soruşturması yürütülen UBP milletvekiliyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özersay, milletvekiline yönelik polis soruşturmasının tamamlandığını ve dosyanın Başsavcılığa gönderildiğini belirtti.
Özersay,"Evet, sahte diploma aldığı gerekçesiyle hakkında polis soruşturması olan UBP milletvekilinin polisteki soruşturması tamamlandı ve dosya nihayet Başsavcılığa gönderildi. Başsavcılığın vereceği görüş sonrasında, birkaç hafta içinde konunun Meclis'e gelmesi ve dokunulmazlığın kaldırılması yönünde bir karar verilmesi gerekecek” dedi.
Özersay, söz konusu milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için konunun Meclis'e taşınacağını ifade ederek, şunları söyledi:
“Dokunulmazlığın kaldırılması kararını verecek makam Başsavcılık değildir. Kararı meclise gönderir, meclise geldiğinde iç tüzüğe göre komisyon kurulur. Komisyon gerek milletvekilini gerekse Başsavcılığı dinledikten sonra karar alır ve genel kurula gönderir. Genel kurulda oylama yapılır ve dokunulmazlığın kaldırılmasına öyle karar verilir. Ancak oy birliği değil oy çokluğu dokunulmazlıkla ilgili kararın alınması için yeterli olacaktır.”

Kamuoyunda beklenti oluştu
Kamuoyunda çok yaygın bir beklenti oluştuğunu ifade eden Özersay, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Bu suçu işlediler mi işlemediler mi bırakın mahkemeler karar versin. Kişi özelinde dokunulmazlık kalktığı zaman milletvekilliği devam edecek ama polise ifade verecek, mahkemeye gidip gelecek. Kimse dokunulmazlık zırhının arkasına kimse saklanmasın. Kim suçlu kim değil ortaya çıksın. Mahkemelerin önünü açmak meclisteki tüm milletvekillerinin boynunun borcudur.”

Yorumlar (14)

Vatandaş 4 Gün Önce

Dokunulmazlığının kalkması önemli olmaz bu vakada,kendisinin onurlu bir davranışta bulunarak istifa etmesi gerekir..Çünkü bundan sonra isterse allamei cihan olsa insanların yüzüne hangi yüzle bakacak yada mecliste çıkıp da ne konuşacak..Çünkü toplumun nazarında SIFIRDIR artık...Yani atık...

Hasan Nuri 4 Gün Önce

Sayın Özersay Sahtekarlıklar Ülkesi KKTC’nin 41 yıllık Ganimet düzenini Tek Başına Şayet değiştirebilir ise NOBEL ÖDÜLÜNÜ kazanmaya Hak Sahibi olacaktır !

Doğru Söz 4 Gün Önce

Hüseyin Özgurgün'un de rüşvet aldığı mahkeme kararı ile teyit olmuştu. Da ne oldu! UBP pisliklerin yolsyzlukların orijini, ta kendisi, merkezi, Kara deligi. Yolsuzluk olmasa UBP olmaz. Olanaz. UBP bunu da unutturur.

Ali 4 Gün Önce

DP yi de Hatırlayın... Organize işler... Yıllardır hizmet.

Refik 4 Gün Önce

" Bu memleketin ihtiyacı da tam demokrasi. Bağımsız yargı, bağımsız polis teşkilatı, Sayıştay, Başsavcılık, Ombudsman, tüm kurumları ile tam bağımsız bir ülke. Yoksa yapanın yanına kar kaldığı u düzende, siz istediğiniz kadar gelecek hayali kurun…" Sn. Ekmekçi den.. Doğrular..

Refik 4 Gün Önce

İyi ki varsın Kudret Hoca...

Refik 4 Gün Önce

Sn. Kudret Özersay.. Yalnız değilsin..

Mete / Uk 4 Gün Önce

Çakmak Hasan Kibrit Hüseyin'i aldılar alavera dalavera ,sahtekarlıkla milletvekili yaptılar...Belki de lise mezunu bile değil bu biçare...Bir de enteresan tarafı çok da kabadayıdır bu erkek..Tipine yakışır hareketleri vardır..Al işte şimdi ne olacak,nasıl bakacak vatandaşın yüzüne? Kısacası kim si..r yalova kaymakamını durumuna düştü zavallıcık...Daha da beter olsun pislik..Yeyceydi ortalığı...

Macit 4 Gün Önce

Kudret Hoca gibi biriki kişi daha olsa bu memlekette çok şeyler değişir eminim...Ama herkesin götü boklu diye kimse böyle işlere yanaşmıyor...Herkes salla gitsin hesabında...

Turkish Power 4 Gün Önce

Bir de İmamoğlu’nun sahte diplomasına el atsan hani KKTC den sahte evrak işi

Doğru Söz 3 Gün Önce

Sakso çektiğinin diplomasıdır sahte. Imamoglu ile okuyan arkadaşlarim var. Sahte diplomalı yetersiz insanlar başkaları ile açik oturuma bile katilamayan ve hedef kitle olarak ancak cehaleti secebilenlerdir. RTE gibi.

Doğru Söz 3 Gün Önce

Benim için Netanyanu ne ise Turkish Power(less) gibi trol saksocu cehalet da odur. Hatta Netanyanudan bile tehlikeli.

Doğru Söz 3 Gün Önce

Şerefsiz iftiracı saksocu cahil trolsun. Sizin gibilerden tiksiniyorum.

Hataylı 3 Gün Önce

Neden hep "Doğru Söz" e verip veriştiriyorsun da başkalarına hiç sesin bile çıkmıyor a be arkadan dolma anlayamadım gitti...Belli ki bu "Doğru Söz" sana çok sevdiğin bişey yaptı ki alıştın artık ama seni reddediyor ,seni istemiyor artık çünkü yalama oldun..Haksızmı yaani... :-))))))) Aşağılık TROL

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.