Diyalog Gazetesi

Çatalköy festivalle şenlendi

KIBRIS

Cumhurbaşkanı Akıncı ve eşi Meral Akıncı, önceki gün akşam Çatalköy’de, Beşparmaklar Kültür Sanat Festivali’ne katıldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Çatalköy belediye sınırları içerisinde 3 bine yakın üçüncü ülke vatandaşının yaşadığını ifade etti. Hulusioğlu, bu festivalle Kıbrıs kültürünü hem yaşatmak hem de yabancılara tanıtmak istediklerini belirtti. 
Daha sonra söz alan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, Çatalköylülere seslenerek, “Kıbrıs’ın en güzel bölgelerinden birinde yaşıyorsunuz” dedi.
Geçen yılki festivale de katıldığını hatırlatan Akıncı, “Bugün de buradayım. Bundan sonra da muhakkak aranızda olacağım. Çünkü Belediyenin burada yaptığı kültür ve sanata bir katkıdır. Her ikisine de inanan bir birey olarak mutlaka her sene aranızda olmayı isterim ve bunu da yapacağım” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.