Hüseyin ÇİÇEK
İskele’ye bağlı Aygün köyünde ikamet eden Emre ailesi 2 yıldır evlerine ve sokaklarına elektrik gelmesi için mücadele veriyor. 2013 yılında tamamlandıkları evlerine bir türlü elektrik verilmeyen aile henüz yapımı tamamlanmamış mandıralara onlarca elektrik direği çekilirken kendi sokaklarına maliyeti sadece 36 bin TL olan 11 tane elektrik direğinin çekilmemesine isyan etti.
Aile, iki yılda beri elektrik ihtiyaçlarını karşıladıkları jeneratörün de arıza yapması ile beraber karanlığa gömüldüklerini dile getirdi.
Sürekli oyaladılar
Diyalog muhabirine yaşadıkları sıkıntıları aktaran Yasemin Emre, 2013 yılında yapımını bitirdikleri evlerine elektrik bağlatmak için İskele Belediyesi’ne başvurduklarını söyledi.
Belediyeden kendilerine hem elektrik hem yolu kendilerinin karşılayamayacağı cevabının verilip yol yapımı için T.C Yardım Heyeti’ne yönlendirildiklerini anlatan Yasemin Emre, yaptıkları dilekçenin T.C Yardım Heyeti tarafından kabul edildiğini söyledi.
Belediyenin de elektrik yapımını üstlendiğini aktaran Emre, projenin de çizildiğini ancak eski belediye başkanının kendilerini sürekli olarak oyaladığını dile getirdi.
Belediye başkanı değiştikten sonra yeni başkanın da kendilerine ilgileneceğine dair söz verdiğini ancak onunda sürekli olarak kendilerini oyaladığını belirten Emre, maliyeti 36 bin TL 11 tane elektrik direğinin dahi sokaklarına dikilmediğini ifade etti.
Cebimizden de para ödeyeceğimizi öğrendik
Elektrik kurumundan bir kişinin kendilerine direk çekilse dahi sadece bir kablonun aydınlatma için yeterli olmayacağını ve muhtemelen ikinci kablonun kendi ceplerinden çıkacağını söylediğini anlatan Emre, henüz tamamlanmamış mandıralara elektrik direkleri dikilirken kendi sokaklarına bir tane dahi direk çekilmeden karanlığa mahkum edilmelerine bir anlam veremediğini söyledi.
“Jenaratör ile idare ettik ama…”
Sokakta ikamet eden diğer kişilerin kaçtıklarını ve yalnız kaldıklarını belirten Emre, iki yıl boyunca Jeneratör ile elektrik enerjisi sağladıklarını ve bu süre içerisinde ayda 600 TL mazot parası ödediklerini ifade etti. Özellikle yaz aylarında jeneratörü sürekli olarak çalıştıramadıkları için buzdolabındaki birçok gıda malzemesinin bozulduğunu belirten Emre, bu süre zarfında bir sürü zarar gördüklerini anlattı. Son olarak jeneratöründe devre dışı kalması ile tamamen karanlığa gömüldüklerini aktaran Emre, çok mağdur durumda olduklarını söyledi.
Çocuklar mum ışığında çalışmak zorunda kalıyor
Okula giden 2 tane çocuğunun mum ışığında çalışmaya mahkum edildiğini belirten Emre, yaz mevsimindeki kum fırtınasında dışarda sabahlamak zorunda kaldıklarını da ifade etti. “Çok sıcka olduğundan ve elektrik enerjisi olmamasından ötürü mecburen dışarda yattık” diyen Emre, bütün tozu yuttuklarını da sözlerine ekledi.
“Bizi anlamak isteyen 24 saat şalterini kapatsın”
Belediyenin kulüplere ve birçok yere yüzbinlerce TL yardımda bulunduğunu öne süren Emre, sadece 36 bin TL’lik masraf için kendilerine yardım eli uzatmayan belediyeden şikayetçi olduklarını kaydetti. Emre son olarak, “Bizim mağduriyetimizi anlamak isteyen 24 saat şalterini kapatsın, bakalım ne kadar dayanabilecekler” diyerek sözlerini tamamladı.