Diyalog Gazetesi

Bizimkiler çok rahat

KIBRIS

Lokmacı’dan kuzeye geçen turistler okunamaz duruma gelen yön levhalarından, açıkta bırakılan elektrik tellerinden, kırık aydınlatma lambaları ve yıkılmaya yüz tutmuş binalardan rahatsız oluyor

Ömer KADİROĞLU- Abdullah SUİÇMEZ

Lefkoşa’nın Arasta çarşısını ve oradaki tarihi bölgeleri her gün yüzlerce turist ziyaret ederken, Lokmacı’dan kuzeye geçen turistler okunamaz duruma gelen yön levhalarından, açıkta bırakılan elektrik tellerinden, kırık aydınlatma lambaları ve yıkılmaya yüz tutmuş binalardan rahatsız oluyor.

Çarşıda terk edilmiş binalar, kapatılan dükkanların dış cepheleri yıkılmaya yüz tutarken,

Arasta’daki güzergâhları gösteren tabelalar okunamaz hale geldi. Kırık aydınlatma lambaları, binaların dış cephesinden sarkan elektrik telleri çarşıyla yeterince ilgilenmediğini gözler önünde serdi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı, Eski Eserler Dairesi, Vakıflar İdaresi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’nin işbirliği halinde bölgeye sahip çıkması gerektiğini belirten işletme sahipleri “hiç beklenmedik bir anda binalardan birkaç tanesi yere inecek ve altında kalan olursa bunun hesabı verilemeyecek” dedi.

Diyalog muhabirine konuşan bölge esnafı da bazı mülklerin yıllardan beri terk edilmiş olduğunu belirterek, bunlara acilen müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

Esnaf ,ayrıca çarşıdaki tuvaletin bakımsız olduğunu, yön levhalarının yenilenmesi gerektiğini belirterek, “Turistlere rezil oluyoruz” dedi. 

Yorumlar (3)

Doğru Söz 1 Hafta Önce

Eeeee onlar en azından birkaç saat rahatsız oluyor. Biz hep bu koyun çifliginde , biz ne diyelim! Rum tarafı bir hudut çizgidi ötede ama bizden 100 yıl ileride.

Turkish Power 1 Hafta Önce

Ne ilerisi güneyi gören de buckingam sarayı sanacak yalan sallamasyon aç karınlarını ab sadakalarında doyurmaya çalışıyorlar senin kadar da lüzumsuz yaşamıyorlardır kolpacı seni

Doğru Söz 1 Hafta Önce

RTE saksocusu troll ibne. Yine konuştun ama yine boş. Boş insan ne konuşacak! Adamların nüfusunun 3-4 katı gerçek turist geliyor. Her rum her sene yurtdışı tatile de gidiyor . Saksocu sen hayatında kaç yurtdışı tatil yaptın. Rum tarafını da görmeden boş boş konuşuyorsun.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.