Diyalog Gazetesi

Babası duymasın diye öldürmüş!

KIBRIS

16 yaşındaki Helin’i hunharca katleden Sefer Buğra Altundağ’ın, cinayet öncesinde ‘taciz’ iddiasını kabul ettiği bildirildi

Hüseyin ÇİÇEK

İskele'nin Long Beach bölgesinde 25 Ocak 2023 tarihinde 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur'u vahşice öldüren Sefer Buğra Altundağ’ın cinayetten önce genç kıza tacizde bulunduğunu kabul etti. 
Helin’in polise şikayetçi olacağını söylemesi üzerine sanığın, babasının duymasından korktuğu için cinayeti işlediğini söylediği belirtildi.
Cinayet davası devam ederken, dün gerçekleştirilen oturumda tahkikat subayı Erdim Kara, bulgularını aktarmaya devam etti. Sanığın 3 gönüllü ifade verdiğini anlatan Kara, birinci ve ikinci ifadelerini emare olarak sunduktan sonra mahkemeye okudu. Kara, ardından sanığın “her şeyi anlatmak istiyorum” diyerek üçüncü gönüllü ifade verdiğini belirtti. 
Tanık polis Kara, sanığın ifadesini emare olarak sunduktan sonra mahkemeye okudu.

Salamis Otel çemberine kadar bağırdı ve orda uyuya kaldı.
Grand Saphire Otel şantıyesi sessiz alan olduğu için Helin’le konuşmak için oraya girdim ancak Helin orda uyandı ve yine bağırmaya ve bana vurmaya başladı.
Ben babamdan korkarım, olayı babam duyacak diye önce kafasına 2 defa çekiçle vurdum, arabadan indikten sonra da bir inşaat cismiyle vurdum ve Derinya Bölgesi’ne kaçtım.
Kafam allak bullaktı, arabayla beraber kendimi yakmaya çalıştım, olmadı, sonra Güney Kıbrıs’a geçtim, Agia Napia’ya kadar yürüdüm, oradan bir Afrikalı beni aldı Lefkoşa’ya götürdü, sonra da yakalandım, ben bu olayı sadece babamın duyacağı ve ondan korktuğum için yaptım.”

Duruşma devam edecek
İfadenin ardından icraatlarını anlatmaya devam eden Kara, sanığa yapılan dava tebliğini mahkemeye sunmak istedi, ancak sanık avukatı Yunsal İlhan’ın itirazı üzerine, duruşma içinde duruşma açıldı ve dava 20 Ağustos’a ertelendi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.