Diyalog Gazetesi

Ara da bul

KIBRIS

Hırsızlık suçlamasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından teminata bağlanan fakat şartları yerine getiremeyen Adem Yılmaz, cezaevi aracını beklerken firar ederek kayıplara karıştı

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Kaza Mahkmesi’nde dün ilginç bir firar olayı yaşandı. Sirkat suçlaması ile çıkarıldığı mahkeme tarafından verilen teminat şartlarını yerine getiremeyen Adem Yılmaz, cezaevi aracı gelene kadar kayıplara karıştı. Suriçi bölgesinde faaliyet gösteren bir kafeteryaya5 Mart 2016 tarihinde girerek içerisinden Dizüstü bilgisayar, 12 şişe meyveli soda, çelitli miktarlarda hellim, kaşar peyniri ve kahve sirkat eden, 13 Mart 2016 tarihinde tutuklanan Adem Yılmaz, dün çıkarıldığı mahkeme tarafından teminata bağlanarak serbest bırakıldı. Ancak teminat şartlarını yerine getiremeyen Yılmaz, cezaevine sevk edilmeyi beklediği sırada karakolun arka kapısından firar ederek kayıplara karıştı. Adem Yılmaz’ı bulmak için alarma geçen Gazimağusa polisi diğer bölgelerdeki polis müdürlükleriyle de irtibata geçti.
 
Mahkeme serbest bıraktı ama
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Emin Doğan, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Banu Soyer, zanlının 3 bin TL nakdi kefalet yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 2 kişinin lehine 30’ar bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı, cezaevine gönderilmek için beklediği sırada, mahkemelerin arka kapısından kaçarak kayıplara karıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.