Diyalog Gazetesi

Anlamlı etkinlik

KIBRIS

7’nci yılını kutlayan Girne 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri; Zeynep Efe ile Arife Özenen’in yaptığı konuşma ve okuduğu şiir ayakta alkışlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Girne 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nin 7’inci kuruluş yıldönümü kapsamında merkezde kokteyl verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ve 18 Yaş Üstü Engeli Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Ali Göksu’nun birer konuşma yaptığı etkinlikte, engelli öğrenciler; Zeynep Efe ile Arife Özenen de “engelli yaşam” hakkında konuşma yaparak, şiir okudular.

Etkinlikte ayrıca merkezin 7’inci kuruluş yıldönümü pastası da kesildi.

Etkinliğe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun yanı sıra, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sevgi Değgin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Daniş, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs, 18 Yaş Üstü Engeli Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Ali Göksu, merkez öğretmen ve öğrencileriyle bazı özel kreş ve anaokulların öğretmen ve öğrencileri katıldı.

 

Gürpınar: Özverili çalışmaya güzel bir örnek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar yaptığı konuşmada, 2008 yılında devlet ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğinde 18 Yaş Üstü Engellilere Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmet vermeye başlayan merkezin, 7. kuruluş yıldönümünde hazır bulunmanın heyecan ve mutluluğunu taşıdığını ifade etti.

Örnek ve pilot bir merkez olarak faaliyete geçmesinde emek verenlerin bugün yine aynı özveriyle çalışmaya devam ettiklerini belirten Bakan Gürpınar, bunu görmenin kendisini ayrıca mutlu ettiğini dile getirdi.

 

Onlara hizmet kutsal görev

“Bu tür merkezler engelliler için son derece önemli ve açılmaya da devam ediyor. Bakanlık programında bu yıl engellilere yönelik yine ciddi çalışmalar var ve bunları sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla hayata geçireceğiz” diyen Bakan Aziz Gürpınar, engelli yurttaşlara hizmet etmenin kutsal bir görev olduğunu vurguladı.

Bakan Aziz Gürpınar, engellilerin çalışma ve sosyal yaşama katılımlarını sağlamanın da öncelikli görevleri arasında bulunduğunu söyledi.

Çalışma hayatında daha fazla yer almaları işçin Engellileri Koruma ve İstihdam Yasası’nda da değişikliğe gideceklerini ifade eden Bakan Gürpınar, bu çalışmanın da meclisin gündeminde bulunduğunu kaydetti.

 

Arabacıoğlu: Tüm yıl eğitim olacak

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ise, anlamlı etkinlikte bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, engelli insanların eğitim ve rehabilitasyonlarının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bunun bilincinde olan hükümet ile meclisteki siyasi partilerden DP/UG Milletvekili Hasan Dinçyürek önderliğinde bir komitenin özel eğitimle ilgili yasa tasarısı hazırlandığını belirten Bakan Arabacıoğlu, tasarının bir an önce yasallaşmasını sağlamak için ivediliği alındığını kaydetti.

Çalışma tamamlandığında özel eğitime gereksinim duyan engellilerin eğitim ve rehabilitasyonlarının daha sağlıklı ve etkin olacağını da ifade eden Bakan Arabacıoğlu, hazırlanan yasanın tam gün ve yıl eğitimi içerdiğini belirtti.

Bakan Arabacıoğlu, 7’inci kuruluş yıldönümünü tamamlayan 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

 

Göksu: 36 öğrenci ve 16 personelimiz var

 

18 Yaş Üstü Engeli Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Ali Göksu da yaptığı konuşmada, devlet ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğinde 7 yıl önce pilot merkez olarak 18 yaş üstü engelliler hizmet verme amacıyla kurulduğunu söyledi.

36 öğrenci ve 16 personeli bulunan merkezde, engellilere; bilgisayar, el sanatları, ahşap, uygulama mutfağı, yaşam ve toplumsal uyum içeren atölyelerde eğitim verildiğini ifade eden Göksu, merkezde gençlerin becerilerini destekleyerek toplumda aktif rol almalarını sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.