Hüseyin ÇİÇEK
İstanbul’da bulunan bir şirketten Yenizelanda’da ki başka bir şirkete havale edilirken hile ile çalınan ve Gazimağusa’da Uğur Altundağ ile İlker Özisfendiyar isimli zanlıların banka hesaplarına yollanan 115 bin EURO ile ilgili yürütülen soruşturmada sona gelinmedi. Ancak soruşturmaya müdahale edemeyecek pozisyonda olan zanlılar teminata bağlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Mali Şube’de görevli polis memuru Yılmaz Kuş, İstanbul’da bulunan bir şirketten Yenizelanda’da bulunan başka bir şirkete havale edilecen olan 115 bin EURO’nun hacklama yolu ile sirkat edilerek Gazimağusa’da zanlı 1 Uğur Altundağ İle zanlı 2 İlker Özisfendiyar’ın hesaplarına aktarıldığını söyledi. Uğur Altundağ ile İlker Özisfendiyar’ın ise konu parayı komisyonlarını aldıktan sonra zanlı 3 Apollus Albert Okanje’ye verdiklerini belirten Kuş, zanlı 3 Okanje’nin ise konu parayı mesele ile ilgili aranmakta olan Senem Gül isimli şahsa verdiğini söyledi.
Haklarında dava açılmayabilir
Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirten Kuş, zanlıların soruşturmaya müdahale edemeyecek bir pozisyonda olduklarını söyleyerek mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmalarını talep etti. Zanlı avukatları Batur Sağlamer ve Ramadan Sanıvar’ın soruları üzerine Kuş, ülkemizde bilişim ile ilgili yasanın olmaması nedeni ile zanlılara ileride dava açılamama olasılığı bulunduğunu belirtti.
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlı 1 Uğur Altundağ ile zanlı 2 İlker Özisfendiyar’ın 5’er bin TL nakdi kefalet ve KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile serbest bırakılmalarına emir verirken, KKTC vatandaşı olmayan ve yargılanmaktan kaçması diğer zanlılara göre kuvvetle ihtimal olan Nijerya uyruklu zanlı Apollus Albert Okanje’nin ise 10 bin TL nakdi kefalet ve haftada bir en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücudda bulunması şartı ile bırakılmasına emir verdi .