Diyalog Gazetesi

‘Afet kararı çıksın’

KIBRIS

Karpaz bölgesi muhtarları, aşırı yağış ve fırtınadan dolayı büyük zarar gördüklerini belirterek hükümete çağrı yaptı:

Pelin YÜKSELAY

Aşırı yağış ve fırtınadan zarar gören Karpaz bölgesinin muhtarları, hükümetin ivedi kararlar üretmesini bekliyor.
Bazı evlerin, mandıraların ve yolların zarar gördüğünü belirten muhtarlar “Diyalog aracılığıyla hükümete sesleniyor, acilen afet kararı çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.

Bölge muhtarları ne dedi?...

Âdem Baş (Kaplıca Muhtarı): 
Meydana gelen fırtına ağaçları devirdi. Devrilen bu ağaçlar elektrik tellerinin üzerine düştü. Ani voltaj yükselmesine neden olan bu olay 10 evdeki beyaz eşyalara zarar verdi. Beyaz eşyaların yanmasıyla ortaya 80 bin TL’lere yakın maddi hasar çıktı. Bunun yanı sıra mandıralarımızın çatıları uçtu. Bölgede çok büyük maddi hasar oluştu. Zararımızı bildirdik ancak henüz geri dönüş yok. Bölgemiz bir an önce afet bölgesi ilan edilsin ve zararımız karşılansın.

Göksal Hacıhasanoglu (Sipahi Muhtarı): 
Yaklaşık bir aydır yağmur hiç durmadı, oluşan sellerde ortaya çıkan zarar cabası… Bir de üzerine geçtiğimiz akşam ortaya çıkan fırtına bizleri mahvetti. Sipahi köyü çok kötü durumdadır. Mandıraların çatısı uçtu, duvarlar yıkıldı. Başbakan Tufan Erhürman’la görüşmek üzere randevu talep ettik. O kadar sel atlattık, devletten en ufak bir yardım görmedik. Biz bu durumu Sayın Başbakanımızla görüşmek istiyoruz ve bölgemizin doğal afet bölgesi ilan edilmesini istiyoruz. Uygun bir zamanda bize randevu vereceklerini söylediler, inşallah çağrılarımıza yanıt verirler. Tüm Karpaz gerçekten çok kötü durumda. Ekonomik krizden dolayı zaten mağdurduk, bir de bu sel ve fırtına bizi tamamen mahvetti. Karpaz’ın bir an önce afet bölgesi ilan edilmesini talep ediyoruz.

Hasan Onbaşı (Mehmetçik Muhtarı):
Mehmetçik’te zarar büyük. Birçok depo uçtu, mandıraların çatıları yerle bir oldu. Kimse gelip de ilgilenmiyor. Sel, fırtına ortalığı aldı götürdü bir yetkili de çıkıp ‘gidelim bakalım nedir durum’ demedi. Kaymakamlığa gittim, zarar bildirdim ben, hala ondan da ses seda yok. Afet bölgesi ilan etsinler bu tarafı. Gerçekten yıkım büyük… İnsanlar çok zor durumda. 

Hacıbey Mehmetoğlu (Ziyamet Muhtarı):
Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen sel ve fırtınada bir mandıramız çöktü, 12 hayvan telef oldu. Akşam ki fırtınada 3 mandıranın çatısı uçtu. Yollarımız büyük zarar gördü oluşan sellerden. Ziyamet’te zarar çok. Bir an önce bölgemiz doğal afet bölgesi ilan edilmeli ve zarar karşılanmalı.

Ahmet Talay (Gelincik Muhtarı):
Bizim bölgemizde çok zarar var. 3-4 tane mandıranın çatısı uçtu. Seralarımız parçalandı. Yollarımızda çökmeler meydana geldi. Şu an yollarımız kullanılamaz halde ancak başka çaremiz olmadığından o yolları yine kullanıyoruz. Hayvancılık Dairesi geldi, zarar gören mandıralarda inceleme yaptı. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan da geldi yollarımızı inceledi. Henüz bir çalışma yapılmadı ama. Sıra Gelincik’e gelmedi herhalde daha. Bölge bir an önce afet bölgesi ilan edilmeli ve gereken yapılmalı.

Safiye Mimar Sayar (Yeni Erenköy Muhtarı): 
Bölgemiz şu an tam olarak bir doğal afet bölgesini andırıyor. Mandıraların çatıları uçtu, çökmeler meydana geldi. Yol kenarlarında kaymalar oldu. Yeşilköy köprüsü zaten gitti. Evini su basan vatandaşlarımız oldu. Depolarımız uçtu. Durum burada çok kötü. Belediyemiz elinden geleni yapıyor ama bölge bir an önce doğal afet bölgesi ilan edilmeli. Zararını kendisi karşılayabilen var, karşılayamayan var. Bir an önce devlet bu duruma el atmalı.

Hasan Çelik (Pamuklu Muhtarı):
Bölgemiz bir an önce doğal afet bölgesi ilan edilmeli. Durum sanıldığından da kötü. Mandıraların çatıları uçtu, depolar zarar gördü, evleri su bastı, evlerdeki eşyalar zarar gördü. Bir an önce afet bölgesi ilan edilip buradaki zarar karşılanmalı. Ayrıca bilinçsizce yapılan köprüler, dere yataklarındaki yapılaşmalar ortadan kaldırılmalı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.