Diyalog Gazetesi

Aceleye getirilmesin

KIBRIS

UBP’yi ziyaret eden Kamu Sen heyeti , Kamu Görevlileri Yasası’ndaki değişikliklerin ortak akılla hazırlanması gerektiğinin altını çizdi

 Kamu-Sen, Kamu Görevlileri Yasası hakkında Meclis’te temsil edilen siyasi partilere ziyaretler başlatan Kamu-Sen, ilk ziyaretini dün Ulusal Birlik Partisi’ne (UBP) yaptı.
Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ziyarette, UBP’nin ana muhalefet olarak üzerine düşeni yapmasını beklediklerini söyledi.
Taslağın aceleye getirilmesi ve sendikaların görüşü alınmadan meclise havale edilmesi halinde bu taslağa onay vermeyeceklerini belirten Özkardaş, dayatmayla karşılaşsalar da gereken yasal tepkiyi ortaya koyacaklarını vurguladı.
Taslağın kamuyu daha verimli ve siyasi müdahaleden arınmış hale getirmek yerine, siyasi beklentiler içeren müdahaleler öngördüğünü savunan Özkardaş, taslakta beğenmedikleri unsurları ayrıntılı bir şekilde sıraladı.

“Eski maaşa dönme siyasi baskı”
Üst Kademe Yöneticileri dahil şube amirlikleri ve üniversite mezuniyeti gerektiren hizmet sınıflarının tüm derecelerine kamu görevi dışından bürokratların yer almasının öngörülmesinin partizanlığa işaret olduğunu ileri süren Özkardaş, “Üst kademe yöneticilerinin iki yıl üst üste olumsuz performans almaları halinde eski maaşlarıyla eski görevlerine dönmelerine” ilişkin maddeyi ise “siyasi baskı ve siyasilerin istediklerini yaptırma arzusu” olarak niteledi.

“Gençlerin önü kesilecek”
Yasa taslağında, kamuya girenlerin durumlarıyla ilgili hiçbir düzenleme yer almamasını da eleştiren Özkardaş, öngörülen barem sistemini, eğitim ve öğrenime verilen kademe ilerlemelerinin ortadan kaldırılmasını da benimsemediklerini kaydetti. 
Özkardaş, zorunlu emeklilik yaşının 60’tan 65’e çıkartılmasını öngören düzenlemenin de “gençlerin önünü keseceğini” dile getirdi.

Baş döndürücü gelişmeler
Kıbrıs sorunu konusunda hızlı ve baş döndürücü gelişmeler yaşandığını da dile getiren Özkardaş, Kıbrıs’ta bir Betticket çözüme daha yakın olunduğu hissi yaratıldığını söyledi ve Kıbrıslı Türkler kadar Rumların da çözüme ihtiyacı olduğunu belirtti.
Özkardaş, batık bankalardan merkez bankasına aktarılan para kullanılarak KTHY çalışanlarının mağduriyetinin giderilebileceğini, alacaklarının ödenebileceğini belirtti ve TC Büyükelçiliği’nin buna olur verdiğini iddia etti.
Özkardaş, hazırladıkları dosyayı Özgürgün’e sundu.

Özgürgün: Tepkiler dikkate alınmalı
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, kamu reformu konusunda sendikaların sıkıntıları ve endişeleri olduğunu kaydetti. 
Özgürgün, “Bu bir reform mu yoksa daha çok sıkıntı mı yaratacak” konusunun iyice irdelenmesi, tartışılması, aceleye getirilmemesi gerektiğini belirtti.
Özgürgün, yasanın sivil toplum örgütlerinin tepkileri doğrultusunda hazırlanması gerektiğini belirtti.
Hükümete yönelik eleştirilerde de bulunan Özgürgün, kamu reformuna partizanlık yansıması durumunda anamuhalefet olarak karşı olduklarını kaydetti.
Özgürgün ayrıca, KTHY mağdurları için kendi dönemlerinde bir çalışma başlatıldığını da anımsatarak, yeni hükümetin bu çalışmaları sürdürmesini ve mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

“Kalıcı barışı desteleriz”
Özgürgün, Kıbrıs konusunda kalıcı ve yaşayabilir bir barışı desteklediklerini de dile getirerek, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun müzakereciliği ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın kaldığı yerden devralmasına karşın, Rum tarafının bundan kaçındığını söyledi.
Özgürgün, taraflar arasında çifte standart uygulandığını da vurgulayarak, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’in Kıbrıs’taki misyonunu tamamladığı görüşünü dile getirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.