Diyalog Gazetesi

‘4 binden fazla psikoz var’

KIBRIS

Oğlunu öldüren Bilge Lord Kunduracı’nın akıl hastası olduğunu öne süren Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, ilginç bir de iddiada bulundu

 Gönyeli’de 7 yaşındaki oğlunu iki gün üst üste bıçaklayarak öldüren Bilge Lord Kunduracı’nın akıl sağlığının yerinde olmadığına dair rapor veren Prof. Dr. Mehmet Çakıcı dünkü duruşmada davanın Savcısı Ahmet Varol tarafından sorgulandı. 

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davada Başsavcı Yardımcısı Muavini Ahmet Varol, Çakıcı’yı yanlış rapor vermekle itham etti. Varol, sanık Bilge Lord Kunduracı’ya Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki doktorların tümünün nevroz tanısı koyduğunu belirterek, doktorların tümünün hata yapma olanağı olmadığını savundu. 
Çakıcı ise “Teşhisler yanlıştır. Bir psikiyatrist psikozu atlayabilir. Süreci bilmiyorlar ve dava dosyasını da incelemediler. Bu tanıyı adli psikiyatrist belirleyebilir” yanıtını verdi. 
Çakıcı, ayrıca ilginç bir iddiada bulunarak, Kıbrıs’ta en az 4 bin ile 8 bin arasında psikoz hastası olduğunu ileri sürdü. 

Çocuk cinayeti davası sürüyor
Başsavcı Yardımcı Muavini Ahmet Varol, Mehmet Çakıcı’ya aleyhine bölüm başkanlığı yaptığı üniversitede yetkilerini aştığına dair aleyhine YÖK tarafından soruşturma başlatılıp, başlatılmadığını sordu. Çakıcı, haberi olmadığını söyledi. 
Varol, Prof. Mehmet Çakıcı’ya muayene ettiği 60 bin hastanın kaçının psikoz hastası olduğunu sordu. Çakıcı, bine yakınının psikoz olduğunu, Kıbrıs’ta en az 4 bin ile 8 bin arasında psikoz hastası olduğunu ileri sürdü. 
Mehmet Çakıcı, Bilge Lord’u psikiyatrik muayeneden geçiren 6 doktorun hata yaptığını ileri sürdü. 
Çakıcı, “Hezeyanda bozukluk önceden tespit edilebilmiş olsaydı, olayın önlenebileceğini” de savundu. Ahmet Varol, sanık Bilge Lord’a Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesindeki doktorların tümünün nevroz tanısı koyduğuna vurgu yaptı. 
Varol, doktorların tümünün hata yapma olanağı olmadığını savundu. 
Çakıcı, “Teşhisler yanlıştır. Bir psikiyatrist psikozu atlayabilir. Süreci bilmiyorlar ve dava dosyasını da incelemediler. Bu tanıyı adli psikiyatrist belirleyebilir” yanıtını verdi. 
Savcı Varol, Çakıcı’ya psikoz ve hezeyan teşhisinin yanlış olduğu iddiasını koydu. 
Çakıcı, çocuk öldüren annelerin yüzde 75’inde akıl hastalığı olduğunu belirtip, hiçbir anne ve babanın çocuğunu öldürme düşüncesi taşımadığını anlattı. 
Olayın olgularına bakıldığında anormal olduğunun açık olduğunu ileri sürdü. 

Bakamayacağı için öldürdü iddiası
Savcı Varol, hezeyandan değil, eşi tarafından destek görmemesinden, çocuğun psikolojik sorunları olmasından, okuldan atılma durumu olduğundan ve sanığın yaşam mücadelesi veremediği için oğlunu öldürdüğünü savundu. 
Çakıcı, iddiaları kabul etmedi. 
Ahmet Varol, Çakıcı’ya ailesiyle yaptığı telefon görüşmelerini ve kadınlar koğuşundaki kamera kayıtlarını alıp, inceleme talebi olup olmadığını sordu. 
Çakıcı, talebi olmadığını, teşhisinin arkasında olduğunu söyledi. Varol, sanık Bilge Lord’un ailesinin Çakıcı’nın sorgu altındaki baskısından ötürü görüşmek istemediğini savundu. Çakıcı, sanığın ailesinin, “Tekrar yaralanmak istemiyoruz” diyerek görüşmeyi reddettiğini ileri sürdü.
Başsavcı Yardımcı Muavini Ahmet Varol, son sorusunda Mehmet Çakıcı’nın taraflı bir tanık olduğunu savunup, bilinçli bir şekilde menfaati doğrultusunda sanığa yanlış teşhis koyup, sanıklara “İpten adam alırım” mesajı verdiğini ileri sürdü. Mehmet Çakıcı, iddiaları kabul etmedi. Avukat Bensen, başka tanığı olmadığını beyan etti. Ahmet Varol, tanıklarını hazır edebilmek için süre talep etti. Başkan Fadıl Aksun, davayı 2 Mayıs’a erteledi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.