Diyalog Gazetesi

3’ü içeride 5’i dışarıda

KIBRIS

Claire Louise Eva’nın evinde ele geçirilen 4.5 gram uyuşturucu ile ilgili tutuklu bulunan 8 zanlı yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Narkotik Polisi tarafından 8 Şubat’ta, Claire Louise Eva’nın evinde ele geçirdikleri 4.5 gram uyuşturucu ile ilgili tutuklu bulunan 8 zanlı dün yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Zanlı, Claire Louise Eva, Halim Serkan Nebil, Şahin Suyolcu, S.Y, Cengizhan Birgül, E.A, Turgay Menan Tayşi ve Hüseyin Turan’ın teminat duruşmasında mahkemeye olayı aktaran Narkotik Şube’de görevli Polis Memuru Özgür Biçenleroğlu, alınan bir bilgi ile 8 şubat tarihinde zanlı1 Claire Louise Eva’ nın evinde tüm zanlılar evde olduğu esnada yapılan aramalarda evin salonunda 2 ayrı koltuk üzerinde toplam 4 gram ve çocuk odasında 0.5 gram olmak üzere 4.5 gram uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi.

 

15 adet içilmiş sigara bulundu

Biçenleroğlu ayrıca evin mutfağında masa altında 1 adet tütünle karışık sarma sigara ve çöp içerisinde içilmiş 15 adet uyuşturucu ile karışık izmarit bulduklarını söyledi.

Soruşturmanın tamamlandığını aktaran Biçenleroğlu, zanlı 1’in İngiltere vatandaşı, zanlı 5, zanlı 6 ve zanlı 7’nin T.C vatandaşı, diğer zanlıların ise K.K.T.C vatandaşı olduğunu söyledi. Zanlı 1, zanlı 5 ve zanlı 7’nin benzer bir çok davası olduğunu söyleyen Biçenleroğlu zanlıların K.K.T.C ile tek bağlarının görülmekte olan davaları olduğunu söyledi.

 

Savcı süreyi 45 gün ile sınırladı

Zanlı1, zanlı5 ve zanlı 7’ nin 3 ay cezaevine gönderilmelerini talep eden Biçenleroğlu, diğer zanlıların uygun bir kefalet ile serbest bırakılmalarını talep etti. Savcı cezaevi süresini 45 gün ile sınırlandırdı.

Zanlı avukatlarının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu, zanlı1 Claire Louise Eva, zanlı 5 Cengizhan Birgül ve zanlı 7 Turgay Menan Tayşi’nin 45 günü geçmemek şartı ile Cezaevine gönderilmelerine emir verirken, diğer zanlıların K.K.T.C vatandaşı muteber 2’şer kefilin 50’şer binlik kefaleti şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi. Ayşen Toroslu ayrıca zanlı 4 S.Y haricindeki diğer tüm zanlıların 5’er bin TL nakdi kefalet yatırmalarına emir verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.