Diyalog Gazetesi

Yolun başındayız

GÜNEY

Venizelos “Sahte devleti hiçbir zaman tanımayacağız” dedi ve ekledi:

Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, “Dış Politika Ulusal Konseyi” toplantısının ardından Kıbrıs’taki müzakerelerin başlamasına ilişkin değerlendirmede bulundu.
Venizelos açıklamasında, “Henüz yolun başındayız, çok çaba sarf edilmesi gerekiyor. Hareketlerin önceliği Başkan Anastasiadis’e, iki toplumun liderliğine aittir. Yunanistan ve ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türk ‘sahte’ devletini tanıması hiçbir zaman söz konusu değildir” ifadesini kullandı.
Venizelos, “Kıbrıs halkının kendi kaderini kendi ellerinde tuttuğunu ve alınacak her türlü kararın referandumla alınacağını” belirterek “Kıbrıs vatandaşının alacağı kararın tarihi bilincinin farkında olması için gerekli koşulların hazırlanması gerekir” dedi.

Liderler farklı yorumladı

Öte yandan Rum gazeteleri, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun ortak açıklamaya ilişkin açıklamasına da geniş yer verdiler.
Simerini Gazetesi: “Müzakerelerin Temeli Kumdan – Ortak Açıklama Konusunda Anastasiadis Başka Eroğlu Başka – Belirsizlik Mühürlendi” başlıkları altında verdiği haberinde, ortak açıklamanın Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından farklı yorumlandığını aktardı.
Diğer gazeteler ise Eroğlu’nun açıklamalarını şu başlıklarla yansıttı:
Politis: “Daha Ilımlı Bir Eroğlu – Kıbrıslı Türk Lider Çözümün Fırsatlarından Bahsetti”.
Fileleftheros: “İki Devletin Ortaklığı – Eroğlu: Yerleşikler De Oy Kullanacaklar”.
Alithia: “Eroğlu’nun Seslenişi”.
Haravgi: “ ‘Eşit Statüde İki Oluşturucu Eyalet”.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.