Diyalog Gazetesi

Yargıya gidiliyor

GÜNEY

Binatlı’daki Türk mallarını paylaşamayan Rum göçmenler, hükümet aleyhinde dava açtı

Limasol’un Yukarı Polemidya (Binatlı) göçmen semtinde ikamet eden ve evlerini Kıbrıs Türk malı üzerine inşa eden 52 göçmen ailesinin, devlet tarafından zor durumda bırakıldığı belirtildi. 
Haravgi gazetesi, hak sahipleri ile Kıbrıs Türk malı kullananların, Rum Yönetimi aleyhine dava açtığını yazdı. 
Gazete, söz konusu göçmen semtinde ikamet edenlerin, davada hazır bulunmaları için mahkeme celbi aldığını belirtti. 
Söz konusu davanın, Limasol Kaza Mahkemesi’nde, 14 Aralık 2017 tarihinde, merhume Mübeccel Adem Ömer’in taşınmaz malının kullanıcısı sıfatlarıyla, Limasol’dan Nikos Minas ve Güzelyurt’tan Saffet Mustafa tarafından açıldığını belirten gazete Kıbrıs Türk malları Vasiliği olarak Rum İçişleri Bakanlığı’nın davacılarla uzlaşmaya varmayı başaramadığını bu nedenle, 52 göçmen ailesinin mahkeme süreciyle karşı karşıya kaldığını yazdı. 
Saffet Mustafa ve Nikos Minas’ın, Kıbrıs Türk malının kullanıcıları olarak Rum Yönetimi aleyhine dava açtığını yazan gazete, Rum Yönetimi’ni davada Başsavcılığın temsil edeceğini, 52 göçmen ailesinin ise kendi avukatlarını tayin edeceklerini belirtti. 
Gazete, tüm bu konunun, Yukarı Polemidya’daki (0/468 kayıt numaralı, 8 bin 111 metre karelik ile 0/468 kayıt numaralı 23 bin 236 metre karelik) iki büyük araziyle ilgili olduğunu da yazdı. 
Habere göre, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi Başkanı Skevi Kukuma, İçişleri Bakanlığı’na bir mektup göndererek ne gibi tedbirlerin alındığı konusunda izahat istedi.
Kıbrıs Türk Malları Vasiliği Müdürü Makis İkonomidis’in Limasol’a bağlı Yukarı Polemidya’da (Binatlı) bulunan, Kıbrıs Türk evinin talep edilmesi konusunda açıklama yaptığı belirtildi. 
Habere göre Kıbrıs Türk Malları Vasiliği Müdürü Makis İkonomidis, gazeteye yaptığı açıklamada, konunun bilgileri dahilinde ve incelenmekte olduğunu ifade etti. 
İkonomidis, Kıbrıs Türk evinin talep edilmesi davasının mahkemede kazanılması için, davacı Kıbrıslı Türklerin, KKTC’de, göçmenlere ait mallara yasa dışı sahip olmadıklarını ve KKTC’de ikamet etmediklerini ispatlamaları gerektiğini belirtti. 
Başka benzer durumların da olup olmadığı şeklindeki bir soru üzerine İkonomidis, Güney Kıbrıs genelinde başka 15 konunun daha bulunduğunu ifade etti. 
İkonomidis, hukuk devletinin, (1950’den önce) yıllardır yurt dışında olan kişilerin durumlarında, Kıbrıs Türk mallarının satılması hakkını sağladığını belirtti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.