Diyalog Gazetesi

‘Önce vatan’

GÜNEY

DİSİ Başkan Vekili Hristoforu “işgal ve istilaya son vermek için geceli, gündüzlü çalışıyoruz”dedi

DİSİ’nin Avrupa Parlamentosu’ndaki Milletvekili ve DİSİ Başkan Vekili Lefteris Hristoforu, vatanın partiden önce geldiğini ve bu görüşün, Hükümet ile DİSİ için müzakere edilemez olduğunu söyledi.
Alithia gazetesine konuşan Hristoforu, Kıbrıs sorununun barış prosedürü çerçevesinde çözülmesi gerektiğini kaydederken, DİSİ’nin, “işgalin ve istilanın oldu-bittilerine son vererek”, vatanın yeniden birleşmesi ve barışçı bir çözüme ulaşmak için var gücüyle çalıştığını belirtti.
Anastasiadis’in çözüme inandığını ve bu uğurda gece gündüz demeden çalıştığını ifade eden Hristoforu, Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs Türk liderliğine seçilmesini de olumlu bir gelişme olarak niteledi.
Hristoforu, çözümün ardından gelecekte çok daha güzel, iyimser, umut verici ve çok taraflı menfaat sağlayacak günler yaşanacağını söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.