Diyalog Gazetesi

Herkes birlik olmalı

GÜNEY

Başpiskopos Hrisostomos ‘Ulusal Teyakkuz’ çağrısı yaptı

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le yaptığı ve son gelişmelerle ilgili bilgi aldığı görüşmesinin ardından memnuniyet ve Anastasiadis’e destek belirtti, Rum siyasi partilerine ve Rum halkına prosedürü destekleme çağrısı yaptı. Alithia Gazetesi, Rum Ortodoks Kilisesi’nin Anastasiadis’e müttefik olduğunu ve Kıbrıs sorununun çözüm prosedüründeki çabalarına tam destek verdiğini yazdı.
Başpiskopos, “Ortak açıklama dünyanın sonu da değil, Kıbrıs sorununun sonu da. Hükümet’in mümkün olduğunca iyi olmasına çalıştığı, müzakerecilerin içerisinde hareket edeceği bir çerçevedir” dedi.

Başpiskopos özetle şöyle konuştu:

“Gerek bizim tarafta gerekse Türklerin tarafında bir kuşku var ve herkes kendi istediğini kendine değerlendirmeye çalışıyor. Kıbrıs halkının ortak açıklamayla ilgili kaygılarını anlıyor ve paylaşıyorum ancak bu çözüm değildir. Hepimizin odaklanması gereken -ki bunu Başkan Anastasiadis’e de söyledim- müzakereler başladığında, olumsuz herhangi bir şey çıkmaması, uzlaşılması ve referanduma gidilmesi için bütün halkın, bütün partilerin birlik olarak Hükümet’e ve müzakereciye destek olmasıdır.

Hepimizin, hemfikir olarak ulusal teyakkuzda olması gerekir ki herhangi olumsuz bir şey geçmesin. Referanduma hiçbir olumsuz şey gitmemelidir.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.