Diyalog Gazetesi

Güney'de yolsuzluğa karşı önlem!

GÜNEY

Rum siyasi partilerini mali açıdan denetim altına almak için bağımsız komiser atanıyor

Rum Bakanlar Kurulu’nun siyasi partilerin mali denetimi konusunda onayladığı yasa tasarısının büyük değişiklikleri beraberinde getireceği ve bu değişiklikleri Avrupa Konseyi Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu’nun (GRECO) istediği haber verildi.
Fileleftheros gazetesi, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan ve Meclis’e sevk edilen yasa tasarısının en önemli maddelerinden birinin, siyasi partiler ile partilere bağlı örgütlerin finansal durumlarını kontrol edecek olan bir Komiser atanması olduğunu yazdı.
Komiserin Rum Yönetimi Başkanı tarafından beş yıllığına atanacağını yazan gazete, bunun bağımsız bir yetkili olacağını kaydetti.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rum Haber Ajansı (KİPE)’ye açıklamasında, ülkenin zararına olan ekonomik bir suça müdahil olanlara, aynı zamanda yolsuzluk davalarına karışanlara sıfır tolerans gösterileceğini söyledi.
Anastasiadis şu an kabine değişikliği söz konusu olmadığını da belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.