Rum Meclis ve DİSİ Başkanı Annita Dimitriu, Kıbrıs sorunuyla ilgili Cenevre’de gerçekleştirilecek gayriresmi genişletilmiş görüşme öncesinde “iki devlet çözümünü görüşmeyiz. Bizi Türk askerlerinden ve modası geçmiş garantilerden kurtaracak ve Kıbrıs’ı yeniden birleştirecek bir çözüm istiyoruz” dedi.
Politis’e verdiği geniş ölçekli özel söyleşide Kıbrıs sorununa değinen Dimitriu, son dönemdeki hareketliliği “Umut, bilinmeyene giden bir tekne değil eylemi yöneten pusuladır” dedi. Dimitriu Hareketliliğin tek başına yeterli olmadığını belirterek “strateji, sebat, net hedef ve yöneliş gerektiğini, konjonktür doğru kullanılırsa, özlü bir ilerlemenin başlangıcı olabileceğini” söyledi.
Dimitriu, Cenevre öncesinde, “Önümüzdeki kritik haftalarda, önümüzde tek bahis var: Kurtuluş mu, yoksa çözümü başarma perspektifini kaybetmek mi. Şimdi top yükün hareket etme ve en üst ulusal hedef olan vatanımızı kurtarmaya ve yeniden birleştirmeye katkı koymalıyız” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin tavrından bağımsız, uygun ön hazırlığı yapmaları ve müzakerelerin Crans Montana’da koptuğu yerden, federasyon çözümü çerçevesinde ve kazanılmış yakınlaşmalar temelinde yeniden başlamasında ısrar etmeleri gerektiğini söyleyen Dimitriu, mevcut çıkmazı kırmak için her çabaya destek vermeyi sürdüreceklerini, uygulanması gerektiğini düşündükleri inisiyatiflere güç vereceklerini söyledi.
“İki devlet çözümünü konuşmayız” ifadesini kullanan Dimitriu “Bizi Türk askerinden ve modası geçmiş garantilerden kurtaracak, Kıbrıs’ı yeniden birleştirecek çözüm istiyoruz” dedi.
Gönlünden geçen bu
Gönlünden geçen bu
Diyalog Gazetesi Diyalog Gazetesi
GÜNEY
DİSİ Başkanı Dimitriu, “Bizi Türk askerinden ve garantilerden kurtaracak bir çözüm istiyoruz” dedi
Paylaş:
Yorum 4 Saat Önce
Birisi Ukraynaya söylesin. Garantinin modası geçmiş diyor
London 4 Saat Önce
Mantıken Türk askerinden ve garantilerden kurtaracak tek çözüm Kıbrıslı Türkleri daha çok sevmeniz ve Türkiye'nin harcadığından daha çok para göndermeniz değilmi?
Doğru Söz 4 Saat Önce
Yakın tarih ortada. Garantiden gocunmak Şeytanlık değil da ne?
Doğru Söz 4 Saat Önce
Yakın tarihi gizleye gizleye gerçekleri unuttunuz . Önce dürüst ve objektif olun. Yani önce insan olun. Gerisi teferruat... Her iki tarafta insanlar masaya oturursa sorun kolay çòzülür. Şeytani plânlarla sorun çözülemez.
Hasan Nuri 2 Saat Önce
KKTC Kendi ayakları Üzerinde durup Ekonomisi Teknolojisi ve Her Şeyi ile Zenginleşip Gelişip Güçlenmedikten sonra Garantilerin korumasına ihtiyaç duyacaktır !