Diyalog Gazetesi

‘Cronos’ yatağı oldukça verimli

GÜNEY

Rum Enerji Bakanı ilk Kıbrıs doğal gazının muhtemelen 2027’de çıkacağını açıkladı

Rum Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiu ilk Rum doğal gazının ENI tarafından 6’ncı parseldeki “Cronos” yatağından, muhtemelen 2027’de çıkacağını”, EXXONMobil’in de 2025 başlarında beşinci parseldeki “İlektra” hedefinde ve 10’uncu parseldeki “Glafkos” yatağı bölgesinde iki sondaj yapacağını söyledi.

Haftalık Kathimerini’ye verdiği özel röportajda 6’ncı parselin lisans sahibi İtalyan ENI şirketinin, yıl sonuna kadar “Cronos” yatağını geliştirme ve üretim planını sunmasını beklediklerini söyleyen Papanastasiu Cronos yatağını ENI’nin Mısır’daki mevcut sıvılaştırma altyapılarına bağlayacak yaklaşık 60 kilometrelik bir boru hattı döşenmesi gerekeceği bilgisini de verdi.
Papanastasiu deniz altına döşenecek boru hattının kısa sürede kurulabileceğini belirterek ilk Kıbrıs doğal gazının sıvılaştırılmak ve oradan da uluslararası pazarlara gönderilmek üzere Mısır’a 2027’de gideceğini söyleyebilirim” dedi.
Yorgos Papanastasiu Amerikan ExxonMobil şirketinin de 2025 başlarında iki sondaj yapacağını, bunlardan birinin 5’inci parseldeki “İlektra” hedefinde ve diğerinin de 10’uncu parseldeki “Glafkos” yatağı bölgesinde olacağı bilgisini de verdi. 12’nci parseldeki “Afrodit” yatağı lisans sahibi Amerikan Chevron şirketinin, amaca hizmet eder görünen bir ön geliştirme planı sunduğunu anlatan Papanastasiu “İstenilen, planın 4 ay içerisinde tamamlanması ve yolun sonunda sürprizle karşılaşılmamasıdır.” ifadesini kullandı.

Yorumlar (3)

Hasan Nuri 4 Gün Önce

ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ ! Egemen Ayrı KKTCumhuriyetinin Kuzeydeki Zenginlikleri Yağmaladiğı Gibi İştahlandiğımiz Güney Kıbrıs zenginliklerini de Yağlamamamız mümkün değildir ! Dünya Devleri Hırsız KKTCye katiyen izin vermez ! Bu Halimizle Hayal Görmeyelim !

Hasan Nuri 4 Gün Önce

TURİZM’de ÜRETİM’de ENERJİ’de EKONOMİ’de RUMLAR YAPAR seyirci ve gözlemci KKTC ise sadece BAKAKALIYOR !

Turkish Power 4 Gün Önce

Hasanaki Namık Kemal ne demiş rüyayla yaşayan …….. yedin Rum’unda sizin de haliniz böyle

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.