Diyalog Gazetesi

Çok duygulandı

GÜNEY

Papa’dan, Rum lideri Anastasiadis’e ‘Barış Meleğini’ sembolize eden madalya

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Papa Franciscus tarafından ‘Barış Meleğini’ sembolize eden altın madalya ile ödüllendirildiği açıklandı. Rum basınına göre, bu ödül Anastasiadis’i çok mutlu etti.

Fileleftheros Gazetesi, Anastasiadis’in Papa’yla gerçekleştirdiği görüşmede, Karpaz’da bulunan Apostolos Andreas Manastırının restorasyonu için Papa’dan yardım talep ettiğini yazdı. Anastasiadis görüşmede, manastırın hem Hıristiyanlar hem de Müslümanlar tarafından ziyaret edilen bir mekan olduğunu, bunun da dinin barışa, birlikte yaşamaya ve insanlar arasındaki sevgiyle ve dinler arası diyaloğa katkısının göstergesi olduğunu kaydetti.

Politis Gazetesi’ne göre, Anastasiadis, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Papa’yla görüşmesinin sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Kıbrıs konusunda aydınlattı


Anastasiadis, Papa’yla görüşmesinde Kıbrıs sorununda yaşanan son gelişmeler ve çabaların desteklenmesi, kayıplar konusu, kültürel ve dini mirasın tahribatı ve Maronitler ile Latinlarin sorunlarını gündeme getirdiğini belirterek, “diğer tezlerimizin yanı sıra, Kıbrıs sorununda güven arttırıcı önlemlere ilişkin aldığımız destek bizi memnun etti” diye konuştu.
Anastasiadis ayrıca, ABD Başkanı Barak Obama’nın 27 Mart tarihinde Vatikan’a ziyaret gerçekleştireceği ve Vatikan’ın birçok hükümet üzerinde etkisi göz önüne alındığında, gerçekleştirilen görüşmelerin büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.