Diyalog Gazetesi

Ağız değiştirdi

GÜNEY

Hristodulidis bu kez resmi davetten söz etmedi “Guterres üçlü görüşmenin olmasını istiyor” dedi

Fileleftheros gazetesine göre Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın açıklamalarını yorumlayan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, BVM Genel Sekreteri Guterres’in üçlü görüşmeleri başlatmak niyetinde olduğunu söyledi.

“Guterres’in ve BM’nin bu görüşmenin olması istediğini” dile getiren Hristodulidis, “Ortaya koyduğu tezler konusunda eksikliğe sahip olduğu görülen kişi Sayın Tatar'dır ve kendisine iletilen şeyler bağlamında, Sayın Tatar’ın görüşmekten bile korktuğu görülüyor" dedi.
“Her halükârda göreceğiz” ifadesini kullanan Hristodulidis, üçlü görüşme konusunda zemin olup olmadığı konusundaki soruya yanıtında ise BM Genel Sekreteri'nin müzakerelerin yeniden başlaması yolunu açmayı hedefleyen bu görüşmenin gerçekleşmesi gerektiğine karar verdiğini sözlerine ekledi.
Alithia gazetesi ise “Tatar Davet Olmadığını Söylüyor” başlıklı manşet haberinde, Hristodulidis’in BM Genel Sekreteri'nin 13 Ağustos’la ilgili bir ağız yoklaması yaptığına atıfta bulunduğunu yazdı.
Gazeteye göre Hristodulidis, Cumhurbaşkanı Tatar’a yanıt verdiği açıklamasında bir süredir gerek Paris’te bir araya geldiği ve bahse konu görüşmeyi ele aldıkları BM Genel Sekreteri'yle, gerek BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’le gerekse AB’yle çok spesifik şekilde konuştuklarını ve bunun geçen cumartesi akşamı açıkladığı üzere üçlü görüşme konusunda düşüncesinin ne olduğunun sorulması kararına yol açtığını öne sürdü.
Açıklamasında Cumhurbaşkanı Tatar’ın açıklamalarını okumadığını yineleyen Hristodulidis, “bunun öncelikle Kıbrıslı Türklere, aynı zamanda bizzat BM Genel Sekretei'ne yönelik saygısızlık teşkil ettiği” iddiasını yineledi.
Bir gazetecinin BM’den resmi bir davet gönderilmediği konusundaki sorusu üzerine ise Hristodulidis “Tabii ki bu bir ağız yoklamadır ve bu ağız yoklama resmi olarak, görüşmek için New York’ta bulunmamız için spesifik bir tarihe, 13 Ağustos tarihine işaret etmektedir. Ve bu sonuca ulaşmak için pek çok ön çalışma yapıldı” yanıtını verdi.
Bir “b planı olup olmadığı” sorusuna ise Hristodulidis kısaca şu yanıtı verdi;
“Devam edeceğiz. Bizim için Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğüne ilişkin ikinci bir plan yoktur. Durgunluktan yana olanlar Sayın Tatar ve Kıbrıs sorununda ilerleme olmamasını ve vatanın yeniden birleşmemesini isteyenlerdir. Bizim için vatanın yeniden birleşmesinin ötesinde bir b planı yoktur.” 

Yorumlar (1)

Turkish Power 2 Ay Önce

Palikarya ve 3 salaksorler saz ekibi ha ha ha

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.