Diyalog Gazetesi

Önemli konular irdelendi

EĞİTİM

Engelsiz Toplum ve Sosyal Medya Çalıştayı YDÜ Hastanesi’nde yapıldı

Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence’e bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi ile Yakın Doğu Enstitüsü ve İstanbul Akademi’nin birlikte organize ettiği “Engelsiz Toplum ve Sosyal Medya Çalıştayı” Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde yapıldı.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, YDÜ’nün toplumsal duyarlılık ve farkındalık faaliyetlerinden biri olduğu kaydedilen “Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Kampı” kapsamında düzenlenen çalıştaya, sosyal medya ve dijital pazarlama kampı katılımcıları, uzmanları ve KKTC’de “yaşamı kısıtlı” vatandaşlara odaklı faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve sivil toplum örgülerinin yönetici ve temsilcileri katıldı.
Çalıştayda Center of Excellence’e bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi adına konuşma yapan Doç. Dr. Zehra Altınay, merkezin toplumsal duyarlılık ve sorumluluğu yansıtan araştırma ve projeler yanında KKTC Engelsiz Bilişim Platformu’nun koordinatörlüğünü de yürüterek paydaşlarla işbirliği yaptığını kaydetti.
Center of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı da konuşmasında, YDÜ’nün engelsiz toplum yolundaki çalışmalarından bahsederek, “Engelli” kelimesi yerine “yaşamsal sınırları olan özel gereksinimli bireyler” ifadesinin kullanılmasının önemini vurguladı.

Ötekileştirilmeden topluma kazandırılmalı
Engellileri ötekileştirmeden topluma kazandırmanın önemine işaret eden Serakıncı, toplumlar, devletler, hükümetler seviyesinde farkındalık ve düzenlemeler getirmenin temel hedef olduğunu söyledi.
“’Engellileri kucaklayan bir bütün ilkesini’ kendine prensip edinen YDÜ ailesinin engellilere verdiği önemin göstergesi olarak; Özel Eğitim Destekli Eğitim Programı’nın hazırlık ve altyapısını tamamladıklarını” ifade eden Serakıncı, Ekim ayı sonunda eğitime başlanacağını kaydetti.
Bu kapsamda YDÜ İlkokullu ve Center of Excellence işbirliği çerçevesinde uzman eğitmenler eşliğinde iki basamaklı bir eğitim planlandığını ve özel gereksinimli eğitim içerisinde işitme, görme, otizm ve down sendromu gibi bazı özel yaşam sınırlamaları olan öğrencileri kabul etmeye hazır olduklarını ifade eden Prof. Serakıncı, Yakın Doğu Enstitüsü ve Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.