Diyalog Gazetesi

Eğitimde yeni soluk

EĞİTİM

2013’te hizmete başlayan Birikim Kids Eğitim Merkezi’ne devam eden çocuklar; yaparak, yaşayarak öğreniyor

Ufuk ÇAĞA

Birikim Kids Eğitim Merkezi 3 – 6 yaş anaokulu ve etüt bölümüyle Eylül 2013’te eğitime farklı bir soluk katmak hedefiyle açılan bir eğitim merkezi.

Henüz yeni açılmış olmasına rağmen farklı eğitim anlayışı, eğitim metotlarındaki yeni görüşler ve uzman dinamik bir kadrosunun olmasıyla kısa sürede kendini gösterdi. Butik Anaokulu olma özelliğiyle daha önce ülkemizde hiç duyulmamış bir farklılığı yaratan Birikim Anaokulu yöneticileri, sınıfların kalabalık olmaması gerektiğini bire bir ilginin okul öncesinde şart olduğunu vurguladı. Kurumda “yaparak yaşayarak öğrenmenin” eğitim felsefeleri olduğunu, amaçlarının çocukları yaşama hazırlamak değil yaşamın tam da kendisini sunmanın çok daha önemli olduğu düşüncesini paylaşıyor.

 

Eğitimde çeşitlilik başarıyı artırır

Okulda çocuklar Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı ile birlikte yurt dışındaki seçkin kurumların kullandığı müfredatı da kullanıyor. Branş dersleri de oldukça seçkin ve fark yaratan Birikim Anaokulu, Ekoloji bahçesinde çocuklar mahsullerini kendileri yetiştirip özgüvenlerini geliştiriyor. Mutfak atölyesinde kendi el becerileriyle birbirinden lezzetli yiyecekler hazırlayıp tadına bakma fırsatı buluyor. Görsel Sanatlar dersi ile içlerinde küçük yaşta oluşan sanatsal ruh canlanıyor. Müzik ve orff eğitiminde kendi bestesini kedisinin de yaratabileceğini fark edebilmenin verdiği coşku ve heyecansa tartışmasız eğitimin en güzel yanı.

 

Çocukların en hassas dönemi

Okul öncesi dönem çocuklarının eğitimin en temel ve en hassas dönem olduğunun altını çizen okul yöneticisi Özge Hulusiağa, ülkemizde ailelerin artık daha bilinçli olduğunu, çocuklara verilecek olan eğitimin kalitesinin iyi araştırılması gerektiğine vurgu yaptı. Çağımızın çocuklarının artık bilgiyi çok erken çağda çok kolay bir şekilde alabildiğini bu sebeple de okul öncesi dönemin eğitime giden yolda çok etkin bir şekilde geçirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Eğitim heryerdedir

Birikim Anaokulunun, yeni açılmasına rağmen sosyal içerikli birçok etkinliğe imza attığını belirten okul yöneticisi Özge Hulusiağa, eğitim sadece sınıfta değil eğitim her yerdedir bu yüzden gelecekte de bir çok sosyal sorumluluk projelerinin olduğunu vurguladı. Okulda yapılan tüm bu çalışmalarla kendine güvenen, sosyal, paylaşımcı ve mutlu çocuklar yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Hulusiağa, bu hedeflerine ulaşabilmek için de okuldaki tüm eğitici kadro ile çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.