Diyalog Gazetesi

Yaklaşana ateş açıldı

DÜNYA

İsrail askerlerinin, tampon bölgede düzenlenen gösteriye müdahalesi sonucu 3 kişi yaralandı

İsrail askerlerinin, Filistinlilerin "Gazze'nin kuzey doğusundaki tampon bölgenin ve 300 metre yasağının kaldırılması" talebiyle düzenlediği gösteriye müdahale etmesi sonucu 3 kişi yaralandı.

Bir grup Filistinli, Cibaliya kasabası yakınlarında, İsrail tarafından Gazze'nin kuzey-doğu sınırına konulan 300 metre yasağı ve tampon bölgenin kaldırılması talebiyle gösteri düzenledi. Tampon bölgeye girmeye çalışarak yasağı delmeyi amaçlayan eylemcilere, İsrail askerleri gerçek mermi ve gözyaşartıcı gazla müdahale etti.

Gazze Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 3 Filistinlinin yaralandığını belirtti. Kudre, yaralananların durumunun ağır olmadığını ifade etti.

Filistinli gruplar ve İsrail arasında 2012 yılında Kasım ayında ateşkes imzalanmış, ateşkeste Gazze sınırındaki 300 metre yasağının kaldırılmasını, Filistinli çitçilerin bölgeye rahatça girmesini öngören bir madde de yer almıştı. İsrail askerleri, ateşkese rağmen bölgeye yaklaşanlara ateş açmaya devam ediyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.