Diyalog Gazetesi

Büyük destek

DÜNYA

ABD Başkanı Biden ve Ukrayna lideri Zelenskiy, 10 yıllık yeni bir savunma işbirliği anlaşmasına imza attı

ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İtalya'daki G7 Zirvesi marjında, iki ülke arasında 10 yıllık yeni bir savunma işbirliği anlaşmasına imza attı.
İtalya'nın Fasano bölgesinde G7 Liderler Zirvesi marjında bir araya gelen ABD Başkanı Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ortak bir basın toplantısı düzenledi.
Ortak basın toplantısının başında ABD ile Ukrayna arasında 10 yıllık savunma işbirliği anlaşmasına imza atan iki lider, anlaşmanın hem NATO'nun güvenliği hem de Ukrayna'nın savunma zemini için önemine vurgu yaptı.
Biden, anlaşmayla ilgili konuşmasında, Rusya'ya ait Rusya toprakları dışındaki bazı finansal varlıkların dondurularak bu fonun 50 milyar dolarının Ukrayna lehine kullanılması yönündeki kararı överek, bu şekilde Ukrayna'ya daha fazla yardımcı olabileceklerini belirtti.
"Bizim amacımız, Ukrayna'nın savunma ve caydırıcılık kapasitesini uzun vadede artırmaktır, Ukrayna'nın gelecekteki saldırganlıklara karşı kendi kendini savunma yeteneğine kavuşmuş olmasını istiyoruz." değerlendirmesini yapan Biden, bu ülkeye Amerikan askeri göndermeden silah, mühimmat ve diğer desteklerle yardım edeceklerini ifade etti.
Biden, Zelenskiy ile imzaladıkları savunma anlaşmasının bir barış taahhüdü olduğunu ve bunun Birleşmiş Milletler (BM) Anlaşması'na ve ülkelerin egemenliği ilkesine uygun olduğunu kaydetti.

Derinlikli ve nitelikli
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de söz konusu anlaşma dolayısıyla ABD'ye teşekkür etti ve bu anlaşmayla birlikte iki ülke arasındaki savunma işbirliğinin daha derinlikli ve nitelikli bir hale geleceğini söyledi. 

Yorumlar (2)

Doğru Söz 5 Ay Önce

Ne ABD kurgusu Tiyatrocu Yahuni Zelenski ne de bunak Biden 10 yıllik anlaşma yapamazlar. Herkes kendi seçildiği dönemi kapsayan anlaşma yapabilir. ABD NATO nun güvenliği sensiyesi altında tüm NATO üyelerini orospu gibi, maskara gibi kullanıyor. Yuh olsun..

Doğru Söz 5 Ay Önce

Ukrayna NATO üyesi değil ve NATO'ya üye da olamaz. Ukrayna - Rysta savaşı da ABD ve köpeği AB nin dürtüklenesi ile oldu. Çin- Tayvan savaşı da ABD ve G7 dürtüklemesi ile olacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.